Welkom op het water

Waar je ook gaat varen of je boot gaat aanleggen, vaarplezier begint bij een HISWA jachthaven!

Bekend van het SBS6 tv programma Welkom op het water: bekijk de afleveringen.

Waar wil je varen?

Waar wil je varen?

Wij hebben de mooiste vaargebieden voor je volgende vaardag of vaarvakantie op een rijtje gezet!

Onbezorgd het wat...

Onbezorgd het water op

Vaarplezier begint bij onbezorgd kunnen varen. De veiligheid aan boord is daarbij het meest belangrijk. Hoe zit het bijvoorbeeld met gas en elektra aan boord? HISWA helpt je een handje op weg om het aan boord zo veilig mogelijk te maken.

HISWA-leden hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden. Daarnaast zijn er specifieke keurmerken en certificaten beschikbaar, die u extra zekerheid bieden. Zo heeft u gegarandeerd vaarplezier! 

Welke typen boten...

Welke typen boten zijn er?

Een zeilboot, een motorboot, een sloep. De Nederlandse wateren kent veel typen boten. Hoewel er erg veel verschillende boten zijn, is er wel onderscheid aan te brengen. We geven je een overzicht van de verschillende typen boten die je kunt tegenkomen.

Welke watersport past bij jou?

Welke watersport past bij jou?

Doe de check en o...

Doe de check en ontdek welke watersport bij jou past

Ben je meer van de actie, de snelheid, de adrenaline en ben je een sportfanaat pur sang? Of heb je liever een dag vol ontspanning, rust, gezelligheid en houd je van lekker relaxen? Ontdek een watersportmatch in 15 snelle keuzes van afbeeldingen...

Jachthavens & ligplaatsen

Vaarplezier begint natuurlijk bij een mooie jachthaven. Hier vind je alle jachthavens in Nederland én aangesloten bij HISWA!

De leukste watersportevenementen?

In de agenda van Welkom op het water vind je de leukte watersportevenementen voor jong en oud. Van belangrijke wedstrijden die door iedereen bezocht kunnen worden, tot open dagen van lokale vaarscholen en jachthavens. Op het water is altijd wel iets te beleven!