Zekerheid en veiligheid Hulp van een HISWA Makelaar
Zekerheid en veiligheid

Hulp van een HISWA Makelaar

Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het kopen van een gebruikte boot, dan kun je terecht bij een makelaar. Die bemiddelt net als bij een huizenmakelaar tussen jou en de verkoper.

Wat doet een HISWA Makelaar?

Een HISWA Makelaar helpt je bij het kopen van je droomboot

Een HISWA Makelaar helpt je bij het kopen van je droomboot en neemt je veel zorgen uit handen.

Bij het kopen van een gebruikte boot via een makelaar, is de verkoper vaak een particulier. Je contractpartij is dus niet de makelaar, maar een andere particulier. De HISWA Makelaar bemiddelt tussen jou en die andere particulier; de HISWA Makelaar is een tussenpersoon. Kopen bij een HISWA Makelaar is kiezen voor maximale zekerheid en veiligheid. Hij werkt bijvoorbeeld ook van harte mee aan een aankoopkeuring door een HISWA Expert. Immers, een geslaagde verkooptransactie is win-win voor beide partijen.

Afspraken vastleggen in een koopovereenkomst

De HISWA Makelaar helpt jou bij je zoektocht naar een goede tweedehands boot. Sta je op het punt van kopen? Dan is het belangrijk om alle afspraken goed en schriftelijk vast te leggen. De HISWA Makelaar gebruikt hiervoor de HISWA Koop/verkoopovereenkomst. Die biedt duidelijkheid zowel aan jou als koper als aan de verkoper. In deze overeenkomst worden alle afspraken vastgelegd. Denk aan:

  • gegevens van de contractanten
  • omschrijving van de boot
  • prijs
  • betalingscondities
  • afspraken over de levering

De koop/verkoopovereenkomst kan nog veel meer omvatten, zoals afspraken over de uitkomst van een aankoopkeuring door een onafhankelijke HISWA Expert. Het opstellen van de koop/verkoopoverkomst is altijd maatwerk. Een taak die bij een HISWA Makelaar in vertrouwde handen is.

Veilige betaling

Een boot kopen, ook al is het een tweedehandse, doe je niet ‘even’. Het gaat vaak om een groot bedrag. Dan is het fijn om te weten dat de aankoop goed en betrouwbaar begeleid wordt. Want het is de schrik van elke koper; je betaalt, maar de boot wordt niet geleverd. Bij een HISWA Makelaar is dit uitgesloten. Hij biedt je optimale zekerheid en veiligheid bij je betaling. Alle HISWA Makelaars hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden voor Bemiddeling van Vaartuigen. Daarin is opgenomen dat de makelaar afspraken maakt over hoe de geldstromen bij een transactie verlopen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Kolomblokken 3 op...

Wil je het risico op schade, verlies of diefstal beperken? Sluit dan een verzekering af.

Heb je bij het kopen van een boot financiering nodig? Een HISWA Makelaar kan je goed adviseren over een geschikte financieringsvorm.

Niet verplicht, wel handig: je boot registreren. Een HISWA Makelaar kan deze procedure voor je verzorgen.