Een unieke vakantie: zeilen met schipper Zeilen op IJsselmeer of Wad...
Een unieke vakantie: zeilen met schipper

Zeilen op IJsselmeer of Waddenzee

Zeilvakantie op het IJsselmeer of de Waddenzee?

Kies voor één van de mooie schepen uit de Hollandsche Zeilvloot

Met een schipper varen op het IJsselmeer of naar een van de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling of Ameland? De Hollandsche Zeilvloot biedt jou deze unieke ervaring. Zeilen met een charterschip voelt als een mini-vakantie. Je kunt individueel boeken, maar ook als groepsuitje of schoolreisje voor een paar dagen of zelfs meerdere weken.

De plaatsen die je wilt bekijken zijn afhankelijk van de duur van je reis, het weer en de haven waaruit je vertrekt. Vanaf je vertrekhaven bespreek je in detail met je schipper waar je naartoe gaat varen. De charterschepen vertrekken uit de meest historische havenstadjes van het IJsselmeer zoals Enkhuizen, Lemmer, Kampen en Lelystad.

Banden versterken

Het is helemaal niet nodig dat je zeilervaring hebt. Aan boord mag je helpen maar niks moet. Het leuke is dat zeilen uitnodigt tot een goede samenwerking en het de banden versterkt tussen familie, vrienden maar ook zakelijk. 

Groepsreizen of individueel

Op de kleinere zeilschepen kun je overnachten met maximaal 12 personen. De grootste schepen bieden zelfs plaats tot 50 personen. Je slaapt in comfortabele hutten die zijn voorzien van modern sanitair en een volledig ingerichte keuken. Als het mooi weer is kun je lekker aan dek een hapje eten. In overleg kun je je eigen arrangement samenstellen en als je wilt krijg je je eigen kok aan boord. Ook aan boord slapen is heerlijk. Op de golven dommel je heerlijk weg om daarna fris uitgerust wakker te worden. 

Schoolreisjes en zeilen

Het is superleuk voor kinderen om mee aan boord te gaan. Beleef een schoolreisje vol avontuur en actie op een traditioneel zeilschip. Ontdek tijdens een schoolreisje op een klipper of een tjalk hoe een kompas werkt, wat getijden inhouden en wat schoten en vallen zijn. Een (mid)week lang samen op een leuke manier bezig zijn en tegelijkertijd veel leren, zowel aan boord als aan land.

De schippers hebben ruimschoots ervaring in zeilen met kinderen en maken het tot een heus avontuur. Vol plezier en leren.  Het is een beleving die kinderen hun hele leven bijblijft en waar nog lang over wordt doorgepraat. Wie wil er nu niet mee met een echte kapitein?