Een unieke vakantie Zeilen op IJsselmeer of Wad...
Een unieke vakantie

Zeilen op IJsselmeer of Waddenzee

Zeilvakantie op het IJsselmeer of de Waddenzee?

Kies voor een van de mooie charterschepen

Met een schipper varen op het IJsselmeer of naar een van de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling of Ameland? De HISWA Chartervaart biedt jou deze unieke ervaring. Zeilen met een charterschip voelt als een mini-vakantie. Je kunt individueel boeken, maar ook als groepsuitje of schoolreisje voor een paar dagen of zelfs meerdere weken.

De locaties die je wilt bekijken zijn afhankelijk van de duur van je reis, het weer en de haven waaruit je vertrekt. Vanaf je vertrekhaven bespreek je in detail met je schipper waar je naartoe gaat varen. De charterschepen vertrekken uit de meeste historische kernen van het IJsselmeer zoals Enkhuizen, Lemmer, Kampen en Lelystad.

Banden versterken

Het is helemaal niet nodig dat je zeilervaring hebt. Aan boord mag je helpen maar niks moet. Het leuke is dat we zien dat zeilen uitnodigt tot een goede samenwerking en het de banden versterkt tussen familie, vrienden maar ook zakelijk. 

Groepsreizen of individueel

Op de kleinere zeilschepen kun je overnachten met maximaal 12 personen. De grootste schepen bieden zelfs plaats tot 50 personen. Als het mooi weer is kun je lekker aan dek een hapje eten. Is het iets frisser dan staat een gezellige kombuis tot je beschikking. In overleg kun je je eigen arrangement samenstellen en als je wilt krijg je je eigen kok aan boord.

Ook aan boord slapen is heerlijk. Op de golven dommel je heerlijk weg om daarna fris uitgerust wakker te worden. 

Schoolreisjes op een zeilschip

Het is superleuk voor kinderen om mee aan boord te gaan. De schippers hebben ruimschoots ervaring in zeilen met kinderen en maken het tot een heus avontuur. Vol plezier en leren.

Een zeilvakantie is heel geschikt als schoolreisje. Het is een beleving die kinderen hun hele leven bijblijft en waar nog lang over wordt doorgepraat. Wie wil er nu niet mee met een echte kapitein?

Had ik maar een boot...

Lig je in je zwemband te genieten van alle bootjes en jachten die voorbijvaren met al die blije mensen aan boord? Veel van deze boten zijn gehuurd maar dat heb je niet eens in de gaten. Je kan al een boot huren voor een paar uur, een dag maar ook voor meerdere weken. Denk maar eens aan het huren van een sloep met je vrienden of een meerdaagse tocht op een luxe motorboot of zeilboot. Eén ding weet je zeker, de vrijheid op het water is heerlijk en op het water smaakt alles beter!