HISWA Algemene Voorwaarden

Consumentvriendelijke voorwaarden

Consumentvriendelijke HISWA Algemene Voorwaarden

Als je als consument zakendoet met een HISWA Erkend Bedrijf gebeurt dit onder de afspraken die zijn vastgelegd in de HISWA Algemene Voorwaarden.

De HISWA Algemene Voorwaarden bieden je zekerheid. In de voorwaarden staat helder beschreven wat de rechten en plichten zijn voor jou als watersporter, en voor het watersportbedrijf - het HISWA Erkend Bedrijf - waar je zaken mee doet.

Uitsluitend HISWA Erkende Bedrijven die zijn aangesloten bij HISWA-RECRON mogen en moeten deze voorwaarden gebruiken. Alleen al vanwege deze gebruiksverplichting mogen ze daarom met recht consumentvriendelijk worden genoemd.

HISWA heeft maar liefst 13 sets verschillende algemene voorwaarden die allemaal zijn afgestemd met de consumentenorganisaties ANWB en Consumentenbond. Denk daarbij aan voorwaarden voor de aankoop van een nieuwe boot of een bemiddelingsovereenkomst voor de verkoop van een jacht. Ook jachthavens, zeilscholen en verhuurbedrijven kennen allemaal hun eigen specifieke voorwaarden. Aan al deze voorwaarden is de onafhankelijke Geschillencommissie Waterrecreatie verbonden. 

Verplicht gebruik

Elk HISWA Erkend Bedrijf is verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden bij het afsluiten van een overeenkomst met een consument te gebruiken. Alleen al vanwege deze gebruiksverplichting mogen ze daarom met recht consumentvriendelijk worden genoemd.

Alle sets HISWA Algemene Voorwaarden

Voor elke overeenkomst die je met een HISWA-bedrijf aangaat, zijn HISWA Algemene Voorwaarden beschikbaar. Je kunt de verschillende sets voorwaarden hieronder downloaden.

Consumentvriendelijke voorwaarden

Ontstaansgeschiedenis HISWA Algemene Voorwaarden

De HISWA Algemene Voorwaarden verdienen met recht het predicaat consumentvriendelijk.