HISWA Algemene Voorwaarden

Consumentvriendelijke HISWA Algemene Voorwaarden

Consumentvriendelijke HISWA Algemene Voorwaarden

Als je als consument zaken doet met een HISWA erkend watersportbedrijf gebeurt dit onder de afspraken die zijn vastgelegd in algemene voorwaarden

Uitsluitend HISWA erkende bedrijven die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging mogen en moeten deze voorwaarden gebruiken. Alleen al vanwege deze gebruiksverplichting mogen ze daarom met recht consument vriendelijk worden genoemd. HISWA heeft maar liefst 13 sets verschillende algemene voorwaarden die allemaal zijn afgestemd met de consumentenorganisaties ANWB en Consumentenbond. Denk daarbij aan voorwaarden voor de aankoop van een nieuwe boot of een bemiddelingsovereenkomst voor de verkoop van een jacht. Ook jachthavens, zeilscholen en verhuurbedrijven kennen allemaal hun eigen specifieke voorwaarden. Aan al deze voorwaarden is de onafhankelijke Geschillencommissie Waterrecreatie verbonden. 

Verplicht gebruik

Elk HISWA lid heeft zich verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden bij het afsluiten van een overeenkomst met een consument te gebruiken. Alleen al vanwege deze gebruiksverplichting mogen ze daarom met recht consument vriendelijk worden genoemd.

Consumentvriendelijk voorwaarden

Ontstaansgeschiedenis HISWA Algemene Voorwaarden

De HISWA algemene voorwaarden verdienen met recht het predicaat consumentvriendelijk.