HISWA Certified Y...

HISWA Certified Yachtservice kwaliteitskeur

Jachtservicebedrijven kunnen zich ook laten certificeren. Daarmee verkrijgen zij het kwaliteitskeur HISWA Certified Yachtservice. Dankzij vaste protocollen en controles door een externe partij is de watersporter verzekerd van zorgvuldig en vakkundig werk volgens vastgelegde werkwijzen.

Gecertificeerde jachtservicebedrijven

Jachtservicebedrijven bieden veel verschillende diensten: winterstalling, schilderwerk, reinigen van de romp, motoronderhoud en reparatie, onderhoud en reparaties aan elektra- en gas installaties, onderhoud en reparaties aan de tuigage en nog veel meer.

Elk van die werkzaamheden is een specialisme op zich. Zo heeft elk HISWA gecertificeerd bedrijf specialisten in dienst die de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden of reparaties kunnen uitvoeren. En natuurlijk heeft men de beschikking over een botenlift om in voorkomende gevallen uw boot droog te kunnen zetten. Medewerkers worden regelmatig bijgeschoold om hun vakkennis up-to-date te houden, dat is nodig in een technische omgeving waar de ontwikkelingen nooit stilstaan.

Aantoonbare kwaliteit en vaste protocollen

Het HISWA Certified Yachtservice bedrijf levert aantoonbare kwaliteit doordat deze bedrijven werken volgens vastgestelde protocollen. Zo is hun werkwijze controleerbaar en transparant en weet je wat je krijgt.

De HISWA Certified Yachtservice bedrijven werken met protocollen voor o.a.:

  • Motoronderhoud
  • Winterberging
  • Gasinstallaties
  • Tuigage inspectie en onderhoud
  • Onderwaterschip
  • Scheepsdieselonderhoud
  • Veilig Hijsen
  • Onderhoud vaartuig
  • HISWA Haven- en Werfreglement

De HISWA Certified Yachtservice bedrijven worden door een externe organisatie gecontroleerd en beoordeeld. Zo krijgt elk deelnemend bedrijf een inspecteur op bezoek om na te gaan of men aan alle gestelde voorwaarden voldoet. Onprofessionele toestanden worden zo voorkomen en daar hoort bij dat het transparant is welke diensten worden aangeboden, welke werkzaamheden daarbij horen en wat de kosten hiervoor zijn. 

Natuurlijk worden verder de HISWA Algemene Leveringsvoorwaarden overeenkomsten toegepast en worden opdrachten aan de consument bevestigd. De HISWA Voorwaarden zijn in overleg met consumentenpartijen samengesteld en zorgen zo voor heldere afspraken. 

Is je (elektrische) buitenboordmotor of inboard motor aan reparatie of onderhoud toe? Bij deze HISWA erkende bedrijven kun je terecht voor reparatie aan je buitenboordmotoren en inboard motoren.