HISWA Certified Y...

HISWA Certified Yachtservice kwaliteitskeurmerk

Jachtservicebedrijven kunnen zich ook laten certificeren. Daarmee krijgen ze het keurmerk: HISWA Certified Yachtservice. Ze werken met vaste protocollen en controles door een externe partij. Hierdoor ben je als watersporter verzekerd van zorgvuldig en vakkundig werk.

Gecertificeerde jachtservicebedrijven

Jachtservicebedrijven bieden veel verschillende diensten. Denk aan winterstalling, schilderwerk, reinigen van de romp, motoronderhoud en reparatie, onderhoud en reparaties aan elektra- en gasinstallaties en onderhoud en reparaties aan de tuigage.

Elk van die werkzaamheden is een specialisme op zich. Zo heeft elk HISWA Gecertificeerd Jachtservicebedrijf specialisten in dienst die de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden of reparaties uitvoeren. Ze beschikken uiteraard over een botenlift om jouw boot droog te kunnen zetten. De medewerkers worden regelmatig bijgeschoold om hun vakkennis up-to-date te houden. Dat is nodig in een technische omgeving waar de ontwikkelingen nooit stilstaan.

Aantoonbare kwaliteit en vaste protocollen

Elkt HISWA Gecertificeerd Jachtservicebedrijf levert aantoonbare kwaliteit doordat deze bedrijven werken volgens vastgestelde protocollen. Zo is hun werkwijze controleerbaar en transparant en weet jij wat je krijgt.

Er zijn protocollen voor:

  • Motoronderhoud
  • Winterberging
  • Gasinstallaties
  • Tuigage-inspectie en -onderhoud
  • Onderwaterschip
  • Scheepsdieselonderhoud
  • Veilig hijsen
  • Onderhoud vaartuig

Daarnaast is er het

  • HISWA Haven- en Werfreglement

De HISWA Gecertificeerde Jachtservicebedrijven worden door een externe organisatie gecontroleerd en beoordeeld. Er komt een inspecteur op bezoek om na te gaan of het bedrijf aan alle gestelde voorwaarden voldoet. Onprofessionele toestanden worden zo voorkomen. 

Voor jou als klant is het meteen duidelijk en transparant welke diensten het bedrijf aanbiedt, welke werkzaamheden daarbij horen en wat de kosten hiervoor zijn. 

HISWA Algemene Voorwaarden
Verder hanteren alle jachtservicebedrijven de HISWA Algemene Voorwaarden en de bijbehorende overeenkomsten. De voorwaarden zijn in overleg met consumentenpartijen als de ANWB en de Consumentbond opgesteld en zorgen voor heldere afspraken.