Leren varen

Je hebt meer vaarplezier met kennis en ervaring

  • CWO-gecertificeerd
  • Zeilscholen en vaarscholen
  • Verspreid over heel Nederland
Ga naar een HISWA...

Ga naar een HISWA Zeilschool of Vaarschool

Zeilen is niet alleen plezier op het water hebben, maar ook het ervaren van vrijheid, avontuur en snelheid. Alles met de juiste techniek, want dan beheers je de boot.

Zowel voor de ervaren als onervaren watersporter valt er altijd wat te leren bij de professionele instructeurs van de HISWA-vaarscholen.

Bekijk het aanbod van zeilscholen, zeilcursussen, zeilkampen en vaarcursussen in Nederland. De erkende HISWA zeilscholen hebben aanbod voor jong en oud!

Haal je zeildiploma Zeilscholen in Ne...
Haal je zeildiploma

Zeilscholen in Nederland

Zeilen is natuurlijk nog leuker wanneer je een diploma hebt behaald. Na één week les kun je al het diploma Jeugdkielboot-1 halen. Met ervaring in een Optimist haal je een tweede diploma. Bij diploma jeugdkielboot-3 gaan we aan de slag met de spinaker.

Unique Selling Po...
CWO-gecertificeerd

De beste kwaliteit

Zeilscholen in heel Nederland

Ook bij jou in de buurt

Zorgeloos varen

Leren met plezier

Wanneer heb je ee...

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Op het Nederlandse water heb je in sommige gevallen een vaarbewijs nodig. Dit hangt af van de grootte van de boot, de maximale snelheid die de boot kan varen en het water waar je op vaart. Als je het vaarbewijs wilt halen, heb je de keuze uit verschillende opties.

De belangrijkste vaarregels

Ga je het water op? Ken de vaarregels!

Ga je het water op, dan dien je rekening te houden met de regels die gelden op het water. Van de betonning tot aan het geven of nemen van voorrang en het gebruik van navigatieverlichting. Neem de regels door voordat je het water op gaat.

Zeil mee over IJs...

Zeil mee over IJsselmeer en Waddenzee

Een dag, weekend of misschien wel langer met familie, vrienden of jouw schoolklas er op uit? Ontdek pittoreske havensteden rondom het IJsselmeer, verken natuurgebieden en bezoek de Wadden. Het schip brengt je naar je bestemming en is jouw vakantiehuis. Kijk hoe het is om mee te varen met de prachtige charterschepen van Nederland.

Kon ik maar varen...

Dat kan! Waar wacht je nog op? Iedereen kan leren varen. Soms mag je zelfs al varen zonder vaarbewijs. Maar de regels kennen is in ieder geval een must. Doe je kennis van het varen op bij een HISWA Vaarschool middels een theoretische cursus of praktijkles. Voor je het weet bestuur jij jouw eigen boot. Heerlijk toch! Wie wil dat nou niet...