Leer varen

Ga naar een HISWA Zeil- en Vaarschool

Je hebt meer vaarplezier met kennis en ervaring

  • CWO-gecertificeerd
  • Verspreid over heel Nederland
  • Zorgeloos varen
Zeilles & zeildip...

Zeilles & zeildiploma

Zeilen is niet alleen plezier op het water hebben, maar ook het ervaren van vrijheid, avontuur en snelheid. Wil je ook leren zeilen? Ga op zeilkamp! 

Diverse HISWA Zeilscholen hebben zich gespecialiseerd in het geven van zeillessen aan volwassenen. Deze zeildiploma's kun je halen als volwassene!

De CWO heeft ruim 180 aangesloten opleidingslocaties die voldoen aan de CWO-standaard. Waarom bestaat de Commissie Watersport Opleidingen en wat doen ze?

Unique Selling Po...
CWO-gecertificeerd

De beste kwaliteit

Verspreid door heel Nederland

Ook bij jou in de buurt

Zorgeloos varen

Leren met plezier

Wanneer heb je ee...

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Op het Nederlandse water heb je in sommige gevallen een vaarbewijs nodig. Dit hangt af van de grootte van de boot, de maximale snelheid die de boot kan varen en het water waar je op vaart. Als je het vaarbewijs wilt halen, heb je de keuze uit verschillende opties.

De belangrijkste vaarregels

Ga je het water op? Ken de vaarregels!

Ga je het water op, dan dien je rekening te houden met de regels die gelden op het water. Van de betonning tot aan het geven of nemen van voorrang en het gebruik van navigatieverlichting. Neem de regels door voordat je het water op gaat.

Zeil mee over IJs...

Zeil mee over IJsselmeer en Waddenzee

Een dag, weekend of misschien wel langer met familie, vrienden of jouw schoolklas er op uit? Ontdek pittoreske havensteden rondom het IJsselmeer, verken natuurgebieden en bezoek de Wadden. Het schip brengt je naar je bestemming en is jouw vakantiehuis. Kijk hoe het is om mee te varen met de prachtige charterschepen van Nederland.

Zeilles voor de j...

Zeilles voor de jeugd is meer dan leren zeilen

Wanneer je leert zeilen leer je zelfstandig de boot besturen, werken met de natuurelementen zoals de wind en het water en moet je verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van andere boten. Ook jij hebt dit in je! Wist je dat je deze eigenschappen automatisch meeneemt naar andere plekken? Je kunt ze bijvoorbeeld goed gebruiken op school.

Kon ik maar varen...

Dat kan! Waar wacht je nog op? Iedereen kan leren varen. Soms mag je zelfs al varen zonder vaarbewijs. Maar de regels kennen is in ieder geval een must. Doe je kennis van het varen op bij een HISWA Vaarschool middels een theoretische cursus of praktijkles. Voor je het weet bestuur jij jouw eigen boot. Heerlijk toch! Wie wil dat nou niet...