Zeilles voor volwassenen

Er zijn diverse zeilscholen die zich gespecialiseerd hebben in het geven van zeillessen aan volwassenen. Dit vergt net even een andere touch. Zelfs voor de ervaren watersporters valt er nog altijd wat te leren bij de professionele instructeurs van de HISWA-vaarscholen. Met deze opgedane kennis kunt u vol vertrouwen en met veel plezier het water op.

Veel keuze mogelijkheden!

Veel keuze mogelijkheden!

Dit wil je beleven!

Wanneer boek jij jouw zeilles?

Altijd al willen leren zeilen? Jan van Wengerden en Rosan Schweiger vertellen in deze video over het zeilen op het IJsselmeer. Wanneer boek jij jouw zeilles, want dit wil je ook beleven! Kijk mee.

Zeildiploma's voor volwassenen

Zeildiploma's voor volwassenen

De CWO biedt speciale diploma's aan bestemd voor personen van 16 jaar of ouder. Er zijn drie diploma's die je non-tidal en tidal kunt behalen.

 • Diploma Jachtzeilen I

  Een zeiljacht en het zeilen op zo'n boot leren kennen? Het diploma CWO I is bestemd voor personen van 16 jaar of ouder, die onder verantwoordelijkheid van de schipper als bemanningslid op (zeegaande) zeiljachten kunnen functioneren.

 • Diploma Jachtzeilen II

  Dit diploma is bedoeld voor personen (16+) die de diploma-eisen onder verantwoordelijkheid van een schipper kunnen uitvoeren. Zij moeten in staat zijn zelfstandig manoeuvres uit te voeren onder eenvoudige omstandigheden.

 • Diploma Jachtzeilen III

  Dit diploma is bedoeld voor personen (17+) die onder omstandigheden tot en met 6 Beaufort zelfstandig en veilig kunnen varen, manoeuvreren en navigeren én onder alle omstandigheden leiding kunnen geven aan de bemanning.

 • Wat is het verschil tussen non-tidal en tidal?

  Non-tidal
  Het vaargebied betreft uitsluitend de (ruime) niet stromende binnenwateren. De vereiste ervaring voor dit diploma is 150 mijl.

  Tidal
  Het vaargebied betreft alle getijde wateren, zoals: de Waddenzee, Westerschelde en Oosterschelde ten zuiden van de lijn Bruinisse-Anna-Jacoba polder, Eems/Dollard en de kustwateren. De vereiste ervaring voor dit diploma is 250 mijl waarvan minstens de helft op zee/stromend water.

 • Nog geen CWO diploma’s en wel zeilinstructeur worden?

  Eigen vaardigheid CWO 3 is bij ons geen eis om in te stappen, met veel zeilervaring en onze trainingen zorgen wij samen dat CWO 3 zo snel mogelijk behaald kan worden.

Kon ik maar varen...

Dat kan! Waar wacht je nog op? Iedereen kan leren varen. Soms mag je zelfs al varen zonder vaarbewijs. Maar de regels kennen is in ieder geval een must. Doe je kennis van het varen op bij een HISWA Vaarschool middels een theoretische cursus of praktijkles. Voor je het weet bestuur jij jouw eigen boot. Heerlijk toch! Wie wil dat nou niet...