Boot gekocht? Laat een aankoopkeuring uit...
Boot gekocht?

Laat een aankoopkeuring uitvoeren!

 • Zekerheid over de staat van je boot
 • Helder keuringsrapport
 • Tips en aanbevelingen van de HISWA Expert

Waarom je boot keuren?

Gefeliciteerd met de geplande aankoop van je boot! Nu alleen nog zeker weten dat je aankoop ook in de staat verkeert die door de verkoper is aangegeven.

Wat is de staat van onderhoud? Zijn er (verborgen) gebreken en welke verbeteringen zijn noodzakelijk? Natuurlijk hoop je dat alles in orde is. Maar wil je graag zeker weten wat de staat van onderhoud is en of er geen (verborgen) gebreken zijn? Schakel dan een HISWA Expert in.

Je bootkeuring voorbereiden

Voordat een HISWA Expert je boot gaat keuren, is het handig om een paar voorzorgsmaatregelen te nemen.

 • Zorg ervoor dat je zelf bij de keuring bent. Een aankoopkeuring neemt vaak een halve tot hele dag in beslag. Bovendien kun je dan na afloop samen de resultaten meteen doornemen.
 • De boot moet goed toegankelijk zijn zodat de expert overal goed bij kan. Voor een volledige keuring is het van belang de boot droog te zetten.

Een jacht moet goed worden onderhouden. Niet alleen vanuit veiligheidsoverwegingen, maar ook vanuit het behoud van waarde van de boot en zeker ook vanuit een belang voor het milieu. Lees hier meer over bootonderhoud en bootreparatie.

De boot moet goed toegankelijk zijn zodat de expert overal goed bij kan
De boot moet goed toegankelijk zijn zodat de expert overal goed bij kan
 Zorg ervoor dat je zelf bij de keuring bent
Zorg ervoor dat je zelf bij de keuring bent
Een aankoopkeuring neemt vaak een halve tot hele dag in beslag
Een aankoopkeuring neemt vaak een halve tot hele dag in beslag
Neem samen met de HISWA-expert de resultaten door
Neem samen met de HISWA-expert de resultaten door

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet de keuring eruit?

  Een HISWA Expert werkt altijd zorgvuldig en duidelijk. Hij gebruikt voor de keuring een standaard HISWA-keuringsrapport. Verder werkt hij volgens de HISWA Algemene Voorwaarden voor Expertise. Dit geeft jou optimale zekerheid!

  Bij een keuring is het natuurlijk fijn dat je precies op een rijtje hebt wat er goed is en wat er misschien mankeert aan je boot. Daarom werkt een HISWA Expert met een uitgebreide checklist. Hij beoordeelt aan de hand van deze checklist de gehele boot, zoals het onderwaterschip, de gasinstallatie en de motor.

 • Wat doet een HISWA Expert meer dan een gewone expert?

  Een gebruikte boot kun je vóór aankoop laten beoordelen door een HISWA Expert. In Nederland mag iedereen die zich met jachtexpertise bezighoudt, zich 'expert' noemen. Dit is dus een nietszeggende titel. De experts die lid zijn van HISWA Vereniging voldoen wél aan strenge kwaliteitseisen zoals opleidingsniveau en werkervaring en mogen zich daarom HISWA Qualified Yacht Surveyors noemen. Ze werken objectief en zijn onafhankelijk en zijn verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden voor Expertise te gebruiken. Dat geeft voor jouw aankoop de gewenste duidelijkheid en zekerheid!

 • Wat doet een HISWA Expert nog meer?

  Je kunt een HISWA Expert niet alleen voor een aankoopkeuring inschakelen maar ook voor een:

  • Taxatie
  • Deelexpertise
  • Deskundigenrapportage bij rechtszaken
  • Bouwbegeleiding
 • Taxatie: wat is je boot waard?

  De waarde van een tweedehand boot hangt van een groot aantal factoren af. Bouwmateriaal, staat van onderhoud, afwerking en leeftijd zijn een aantal van die aspecten. Een HISWA Expert kan een dergelijke taxatie uitvoeren. Zodat je precies weet wat je boot waard is.

Praktijkvoorbeeld

De keuring van een zeiljacht

Hoe pakt een HISWA Expert een aankoopkeuring aan? We liepen een dagje mee.