Varen op de Waddenzee

Wereld Erfgoed Waddenzee

De Waddenzee is vanwege zijn bijzondere natuurlijke kwaliteiten aangemerkt als Wereld Erfgoed van Unesco. Hieruit wordt duidelijk dat we met een bijzonder watersport en natuurgebied hebben te maken.

Het leuke van de Waddenzee is dat je de Waddeneilanden kunt bezoeken maar, afhankelijk van je jacht, ook droog kunt vallen door een zandplaat op te schuiven en te wachten tot het water je weer omhoog tilt. Ervaar vervolgens de rust en het echte donker in deze ongerepte wildernis. Overdag is bovendien de kans groot dat je zeehonden ziet. Alle Waddeneilanden kun je verkennen over schelpenpaden door de duinen en genieten van bloemenpracht en kilometers verre vergezichten op gouden zandstranden. 

Flottielje varen

Er is wel enige kennis nodig om te varen op het Wad met getijde water en stroming. Om toch kennis te maken met het varen op het Wad is het mogelijk om bij enkele verhuurders flottielje te varen. Dit is een relaxte manier van zeilen en kan in georganiseerd of zelfstandig met je eigen boot. Informeer eens naar de mogelijkheden bij de HISWA erkend bootverhuurders. Gewoon eens proberen, verschillende Waddeneilanden bezoeken, droogvallen….je weet niet wat je meemaakt!

Vaargebieden

De mooiste vaargebieden in Nederland

Van Friesland tot Zeeland en het IJsselmeer tot de Hollandse Plassen, wij hebben de mooiste vaargebieden voor je volgende vaarvakantie op een rijtje gezet, bekijk de populairste bestemmingen van Nederland!