Zorgeloos varen? HISWA biedt je 3 zekerheden!
Zorgeloos varen?

HISWA biedt je 3 zekerheden!

  • Betrouwbaarheid en veiligheid
  • Extra garantie
  • Deskundig advies

De 3 HISWA-zekerheden

Zorgeloos varen? Koop je boot bij een HISWA-bedrijf, dan kun je straks optimaal genieten op het water.

Je bent eruit, je weet precies welke boot je wilt hebben. Die droomboot kopen is je volgende stap. Natuurlijk wil je zeker weten dat de boot in orde is. Ga dan naar een HISWA Erkend Bedrijf. Zij geven je drie keiharde zekerheden.

1. Betrouwbaarheid en veiligheid

Een watersportbedrijf dat lid is van HISWA Vereniging biedt je zekerheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Elk HISWA-bedrijf gebruikt verplicht de consumentvriendelijke HISWA Algemene Voorwaarden die samen met de ANWB en de Consumentenbond zijn opgesteld. Alle rechten en plichten zijn meteen duidelijk, voor jou als koper en voor de verkoper, het HISWA Erkende Bedrijf.

Verder werkt een HISWA-bedrijf met een koopovereenkomst, altijd. Daarin leg je samen met het HISWA-bedrijf alle afspraken vast zoals de namen van de contractanten, omschrijving van de boot, prijs, betalingscondities, levering en wat er gebeurt als één van jullie tweeën de gemaakte afspraken niet nakomt. Zo komt je nooit voor onaangename verrassingen te staan en kun je zorgeloos varen.

Je herkent een HISWA-bedrijf aan het rood-wit-blauw logo.

2. Extra garantie

Koop je een boot van een HISWA-bedrijf, dan krijg je natuurlijk garantie. Uiteraard hanteren alle HISWA Erkende Bedrijven de regels voor het geven van de wettelijke garantie op nieuwe boten en gebruikte boten. Daarnaast kun je extra garantie krijgen als je een tweedehands boot van een HISWA bedrijf koopt. Vraag bij een HISWA erkend bedrijf dus altijd naar de HISWA Voorwaarden waarin dit duidelijk staat omschreven. Je herkent een HISWA bedrijf aan het rood-wit-blauwe HISWA schild maar een check kun je altijd doen op deze site. Het komt helaas wel eens voor dat een ondernemer zich voordoet als HISWA erkend bedrijf en zogenaamd onder HISWA Voorwaarden levert. 

Vraag bij het HISWA-bedrijf naar het HISWA-garantiebewijs.

3. Deskundig advies

Een boot kopen is niet niks. Daarover wil je graag praten, advies inwinnen en overleggen. Met iemand die er verstand van heeft. Bij HISWA Erkende Bedrijven werken kenners. Zij zijn dag en nacht in de weer met boten en kunnen jou het beste advies geven. Over welke boot het beste bij je past, maar ook over onderhoud, stalling, registratie, verzekeringen en financiering.

Bij een HISWA Erkend Bedrijf krijg je het beste advies over alles wat er komt kijken bij het kopen van een boot.

Kolomblokken 2 op...

Waar moet je op letten bij het kopen van een gebruikte boot?

Kies voor zekerheid en laat een aankoopkeuring doen!