Keurmerken en certificaten

Kenmerken en certificaten

Watersportbedrijven die zijn aangesloten bij HISWA-RECRON zijn betrouwbare partners. HISWA-RECRON-leden zijn professioneel en bieden zekerheid. U kunt het beste met hen zakendoen. Zodat u zorgeloos kunt varen.

HISWA-RECRON-leden hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden. Daarnaast zijn er specifieke keurmerken en certificaten beschikbaar, die u extra zekerheid bieden.

Bijvoorbeeld als u op zoek bent naar een veilige verhuurboot of een betrouwbare zeilschool.

Type keurmerken en certificaten

 • HISWA Certified Yacht & Ship Broker

  Veel watersportbedrijven werken als jachtbemiddelaar/-makelaar en verkopen boten voor anderen.

  Binnen HISWA-RECRON is er een selecte groep jachtmakelaars die de erkenning HISWA Certified Yacht & Ship Broker mag voeren. Deze jachtmakelaars voldoen aan een aantal eisen waarvan scholing een belangrijke is.

  Zij zijn professionele en essentiële schakels in de watersport en herkenbaar aan het logo. Het juiste adres voor als u een boot wilt kopen of verkopen.

  Kijk voor meer informatie op www.hiswamakelaar.nl.  
  Of zoek in Vind een bedrijf.

 • HISWA Certified Yacht Surveyor

  In Nederland mag iedereen zich expert noemen. HISWA-RECRON stelt speciale vakbekwaamseisen aan haar experts. Slechts 15 bedrijven in Nederland mogen zich HISWA Expert noemen: een HISWA Certified Yacht Surveyor.

  U schakelt een HISWA Expert in voor een:

  • ­       Aankoopkeuring
  • ­       Taxatie
  • ­       Deelexpertise
  • ­       Deskundigenrapportage bij rechtzaken
  • ­       Bouwbegeleiding

  U vindt een HISWA Expert in onze bedrijvengids.

 • HISWA Certificaat Brandvertraging Scheepsstoffering

  Veiligheid aan boord is belangrijk. Als u brandvertragende stoffen bij scheepsstofferingen toepast, vergroot u de veiligheid. Slechts enkele HISWA Erkende Bedrijven bezitten het Certificaat Brandvertraging Scheepsstoffering. Zij werken met brandvertragende stoffen die tenminste voldoen aan de British Standard 5852: Part 1. Het betreft hier de normen zoals opgesteld voor de zogenaamde Cigarette & Match test. 

 • HISWA Certificaat Gastechniek

  Een veilige gasinstallatie aan boord is belangrijk. Regelmatige controle is noodzakelijk.

  Vaartuigen die onder de Wet Pleziervaartuigen vallen, moeten verplicht een gasinstallatie hebben conform ISO 10239. Bestaande vaartuigen hebben geen verplichting. Voor deze categorie geldt een certificatiesysteem. Alleen gecertificeerde bedrijven die regelmatig bijscholing volgen, mogen werken met de Checklist comfort-gasinstallaties voor pleziervaartuigen.

  Gasgecertificeerde bedrijven die ook HISWA-RECRON-lid zijn hanteren het HISWA Certificaat Gastechniek. U vindt deze bedrijven in de bedrijvengids

   

 • HISWA Certificaat Veilig Huren

  Het huren van een boot voor en dag of voor een vakantie, kunt u het beste doen bij een HISWA-verhuurbedrijf. Voor kajuitjachten en open vaartuigen hebben we een veiligheidskeurmerk ontwikkeld: het Certificaat Veilig Huren. U bent dan verzekerd van een betrouwbare boot. 

 • CWO

  Zeil- en vaarscholen die HISWA-RECRON-lid zijn, zijn aangesloten bij de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Deze bedrijven leiden op voor een erkend theorie- en praktijkdiploma en werken volgens landelijke kwaliteitsregels.

  Voor meer informatie over de CWO zie www.cwo.nl.