Veilig betalen

HISWA Derdengeldenrekening

Je boot veilig betalen

Je hebt hem eindelijk gevonden, de boot van je dromen. Nu nog de betaling op een veilige en betrouwbare manier regelen. Je wilt immers zeker weten dat de boot straks van jou is en bij je wordt afgeleverd. Moet je een aanbetaling doen? Maak dan gebruik van de HISWA Derdengeldenrekening.

Het is verstandig om je boot te kopen bij een HISWA Erkend Bedrijf. Deze bedrijven werken – op verzoek - met een derdengeldenrekening. Dat is een aparte bankrekening die gebruikt wordt voor betalingen van en aan derden met als doel om tijdelijk bedragen veilig te stellen. Vaak moet je namelijk een aanbetaling doen als je een boot gaat kopen. Als je gebruik maakt van de derdengeldenrekening blijft jouw aanbetaling gescheiden van het kantoorvermogen van de verkoper. Zo is jouw geld beschermd tegen oneigenlijk gebruik of faillissement.

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig. Je maakt het geld over naar de HISWA Derdengeldrekening net zoals je dit doet voor een gewone bankrekening, via internetbankieren of een opdracht aan je bank. De Stichting Beheer Derdengelden van HISWA Vereniging houdt jouw aanbetaling in depot en betaalt die aan het HISWA-bedrijf door. Dat gebeurt pas nadat de boot aan jou geleverd is én met toestemming van jou als klant. Zo raak je dus nooit je aanbetaling kwijt. Wel zo veilig.

Voorkom oplichting en aankoopmissers

Helaas zijn er veel voorbeelden van aankoopmissers. Zaken waarbij het kopen van een boot niet goed ging. Dat een boot al betaald werd, maar niet geleverd. Voorkom dat je wordt opgelicht en 'niet het schip ingaat'. Koop je boot bij een HISWA-bedrijf en vraag naar de derdengeldenrekening. Leer van de volgende artikelen:

 • Aankoopmisser: doe niet zo als Beau

  Tv-presentator Beau van Erven Dorens kocht enkele jaren geleden een boot in het buitenland. Hij kreeg echter zijn speedboot niet en raakte 4.500 euro kwijt. Hij voerde jarenlang vergeefs een juridische strijd tegen de Italiaanse verkoper. Het geld is hij kwijt en hij heeft geen boot. Helaas komen dit soort aankoopmissers vaker voor. Je kunt dit voorkomen door gebruik te maken van de HISWA Derdengeldenrekening.

 • Pas op: Oplichter actief

  De  veilingssite sloepauctions.nl blijkt op een geraffineerde manier mensen in de val te lokken. Geinteresseerde botenkopers worden voorgespiegeld de hoogste bieding te hebben gedaan voor een boot die wel erg aantrekkelijk is geprijsd. De koper moet het geld overmaken en de verkoper is vervolgens met de noorderzon vertrokken. Hier het verhaal van deze oplichtingspraktijk. 

   

   

 • Pas op voor oplichting bij bootverkoop

  In de TV-uitzending van ‘Opgelicht op 28 oktober 2014 is getoond hoe een botenverkoper zijn klanten heeft opgelicht door de verkoopsom (de opbrengst van de verkoop) over te maken aan een imaginaire katvanger en zo het geld te stelen van de koper en verkoper. In Nederland is het beroep ‘makelaar’ een vrij beroep. Ook oplichters kunnen zich helaas makelaar noemen. De betrokken oplichter was natuurlijk niet aangesloten bij HISWA omdat de HISWA Qualified Yachtbrokers zich verplicht hebben te werken met een derdengeldrekening.

Wat komt er in de administratie?

Bij het gebruik van de HISWA Derdengeldenrekening worden de volgende gegevens in de administratie opgenomen:

 • Zaaknummer
 • NAW-gegevens van zowel jou als koper als de verkoper
 • Kopie legitimatiebewijs van zowel jou als koper als de verkoper
 • Hoofdsom
 • Deelbetalingen van koper
Kies voor zekerheid

Alleen beschikbaar bij HISWA-bedrijven

De Stichting Beheer Derdengelden die wordt aangeboden door HISWA Vereniging biedt jou een aanbetalingsgarantie. Alleen op deze manier weet je zeker dat je boot wordt betaald en is een toost op z'n plaats!