Blog

10 Essentiële items voor in je watersport uitrusting

3 juli 2023

Als ervaren watersporter weet je dit waarschijnlijk al. Ben je net begonnen aan je watersport avontuur dan kan het allemaal nog een beetje overweldigend zijn. Dan hebben we het over het aantal verschillende soorten producten die je kunt kopen voor en op je boot. In deze blog behandel ik 10 essentiële items die in je uitrusting horen.

Lees meer

Waarom gebruik maken van HISWA Erkende Makelaar voordelig is

5 april 2023

Je bent in de markt voor een tweedehands boot. Toch heb je een hoop twijfels en als je de lijst ziet met dingen waar je op moet letten dan krijg je het al Spaans benauwd. Een HISWA Erkende Makelaar kan al je twijfels wegnemen en je helpen met de aankoop van jouw volgende boot. Hieronder leg ik je uit waarom het voordeel heeft om een jachtmakelaar in te schakelen.

Lees meer

5 Tips bij het kiezen van de juiste antifouling

23 maart 2023

In deze blog beschrijf ik 5 tips voor het kiezen van de juiste antifouling. Antifouling is een verf die ervoor zorgt dat er geen aangroei komt op het onderwaterschip. Omdat er vaak giftige stoffen in zijn verwerkt, moet de verf zijn voorzien van een toelatingsnummer.

Lees meer

5 dingen die je nog niet wist voor je het water op ging

1 maart 2023

In deze blog behandel ik een aantal punten die je niet wist voor je het water op ging. Je hebt je eerste boot gekocht en de eerste mooie vaardag is dan eindelijk aangebroken. Je gaat naar de haven, stapt op de boot en genieten maar. Aan het eind van je dag heb je veel indrukken gehad en is er een hele nieuwe wereld voor je opengegaan.

Lees meer

Maak je boot zomerklaar

1 april 2021

De zon schijnt volop en je wilt zo snel mogelijk weer het ruime sop kiezen. Ook al heb je je boot winterklaar laten maken door een vakman dan nog is het goed om de bekende puntjes op de i te zetten.

Lees meer

Laat je gasinstallatie checken

3 januari 2021

Er gebeuren nog elk jaar ongelukken met gas aan boord van pleziervaartuigen. Soms zelfs in een volle jachthaven... Ontploffingen, branden, persoonlijke ongelukken zijn het (onnodige) gevolg. Onnodig, want met een regelmatige controle van je gasinstallatie kun je dit voorkomen.

Lees meer