Gemakkelijk en eenvoudig Boot huren zonder vaarbewijs
Gemakkelijk en eenvoudig

Boot huren zonder vaarbewijs

Wil je een boot huren, maar heb je geen vaarbewijs?

Een boot huren zonder vaarbewijs is geen probleem. Vaak heb je geen vaarbewijs nodig. Tenzij een schip sneller kan varen dan 20 kilometer per uur of langer is dan 15 meter.

Niet alleen het huren van een sloep is enorm populair, maar ook het huren van een motorboot of zeilboot is net zo gemakkelijk. Ben je met een grotere groep denk dan eens aan een vaartocht op het IJsselmeer of de Waddenzee met een Klipper.  De vaarsnelheden zijn laag en je krijgt een goede uitleg van de vriendelijke HISWA Verhuurder. Met altijd een wisselend uitzicht is dit weer eens wat anders dan een hotel of appartement. Even compleet ontspannen in de wereld die je zelf bepaalt: een leuke stad, een druk meer of een rustig natuurgebied...

Lees hier meer over het vaarbewijs.

Vaarinstructie

Heb je nog nooit gevaren dan helpen de vriendelijke HISWA Bootverhuurders je graag met een gedegen instructie. Geef dit wel even aan bij je boeking, zodat de verhuurder hier rekening mee kan houden. Ook kan je kiezen voor een korte vaarcursus, verschillend van een paar uur tot enkele dagen. Een vaarcursus kun je ook volgen bij de HISWA Zeilscholen.

Zonder stress de mooiste plekjes op het water verkennen met je vrienden of familie. Dat is ons uitgangspunt!

Wanneer heb je wel een vaarbewijs nodig?

  • Wanneer je motorboot kleiner is dan 15 meter en sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Dit geldt ook voor waterscooters en jetski's.
  • Het Vaarbewijs is ook verplicht voor pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.
  • Let op, er wordt niet naar het aantal pk's gekeken, maar wel of de boot met motor met één persoon vol gas sneller kan dan 20 kilometer per uur. Krijg je controle, zelfs al vaar je minder dan 20 kilometer per uur, dan riskeer je een boete van meer dan 500 euro.
Vaartips

10 Tips voor een boot huren

Varen is niet moeilijk, je moet alleen een paar dingen weten voor je het water op gaat. Lees deze 10 tips voor een het huren van een boot!

Had ik maar een boot...

Lig je in je zwemband te genieten van alle bootjes en jachten die voorbijvaren met al die blije mensen aan boord? Veel van deze boten zijn gehuurd maar dat heb je niet eens in de gaten. Je kan al een boot huren voor een paar uur, een dag maar ook voor meerdere weken. Denk maar eens aan het huren van een sloep met je vrienden of een meerdaagse tocht op een luxe motorboot of zeilboot. Ook het meevaren op een charterschip is een unieke ervaring. Eén ding weet je zeker, de vrijheid op het water is heerlijk en op het water smaakt alles beter! Heb je niet voldoende middelen om een boot te kopen, dan kun je er ook altijd een huren.