Varen in Overijssel

Varen in Overijssel door de Wieden, Weerribben en Giethoorn

In Overijssel heb je prachtige watersportgebieden en rivieren die stromen langs mooie Hanzesteden zoals Deventer, Kampen en Zwolle. Hier kun je mooie meerdaagse vaartochten maken.

Natuurlijk vaar je langs Giethoorn maar vergeet ook niet om Blokzijl te bezoeken met haar unieke binnenhaven. Kortom wil je als watersporter echt eens wat anders dan loont het de moeite om hier een boot te huren of om hier naar toe te varen. Je kan er makkelijk drie weken vertoeven en ben je één keer geweest dan weten we zeker dat u nog eens terugkomt. Je bent er tenslotte zo vanaf het IJsselmeer of de Friese meren.

Natuurmonumenten

De organisatie Natuurmonumenten beschermt en beheert Nationaal Park Weerribben-Wieden om zo alle pracht te behouden.

Observatiehutten

De Wieden is een eldorado voor vogels. Heb je ooit tussen de aalscholvers gezeten? Ga mee op vaarexcursie naar een echte observatiehut! In de Wieden huist de oudste aalscholverkolonie van Nederland. Vanuit de hut zie je de vogels van dichtbij en overal klinkt het luidruchtige keelgeluid van de ouders en jonkies. 's Ochtends vroeg zijn de vogels het meest actief. Pak je kans en boek een vaarexcursie en hoor de vogels fluiten.

Eendenkooien

Er zijn vier eendenkooien in beheer in het gebied. Vroeger werden hier eenden gevangen, maar nu zijn het prachtige plekken. Achter de zogenoemde kooibossen heeft de natuur zich ongestoord ontwikkeld. Wanneer je een kijkje komt nemen, proef je de geschiedenis. Maar... ssst! Dit is een omgeving waar je echt de stilte moet ervaren.

Vaargebieden

De mooiste vaargebieden in Nederland

Van Friesland tot Zeeland en het IJsselmeer tot de Hollandse Plassen, wij hebben de mooiste vaargebieden voor je volgende vaarvakantie op een rijtje gezet, bekijk de populairste bestemmingen van Nederland!