Blog: tips van de watersporter

2020 gaat de boeken in als een ongekend watersportjaar. Varen was nog nooit zo populair. Vanwege de coronacrisis stonden veel buitenlandse vakanties op losse schroeven. Wat nu? Varen was het antwoord. Op het water is ruimte genoeg en vertoeven in de buitenlucht is veilig en verantwoord. Boten vlogen over de toonbank. Ibiza werd Vinkeveen en het vliegtuig werd de boot.

Zo ook bij mij: Liane Jansen, communicatiemanager bij HISWA-RECRON en hoofdredacteur van HISWA Magazine. Ineens hoorde ik ook bij het gilde van trotse bootbezitters. In het heiligdom der watersport viel echter voor mij nog veel te ontdekken en te leren. Behalve de vaarregels en de technische zaken aan boord ("eerst dat hendeltje naar links en dan dat schuifje naar rechts, ja anders start ie niet") ook veel praktische issues: wat neem je mee, wat eet je en hoe besteed je je vaardag zo optimaal mogelijk? In mijn blogs lees je het.

Blog: tips van de watersporter

2020 gaat de boeken in als een ongekend watersportjaar. Varen was nog nooit zo populair. Vanwege de coronacrisis stonden veel buitenlandse vakanties op losse schroeven. Wat nu? Varen was het antwoord. Op het water is ruimte genoeg en vertoeven in de buitenlucht is veilig en verantwoord. Boten vlogen over de toonbank.

Ibiza werd Vinkeveen en het vliegtuig werd de boot. Zo ook bij mij: Liane Jansen, communicatiemanager bij HISWA-RECRON en hoofdredacteur van HISWA Magazine. Ineens hoorde ik ook bij het gilde van trotse bootbezitters. In het heiligdom der watersport viel echter voor mij nog veel te ontdekken en te leren. Behalve de vaarregels en de technische zaken aan boord ("eerst dat hendeltje naar links en dan dat schuifje naar rechts, ja anders start ie niet") ook veel praktische issues: wat neem je mee, wat eet je en hoe besteed je je vaardag zo optimaal mogelijk? 

In mijn blogs lees je het.

Boot-playlist

10 september 2020

De meeste watersporters genieten erg van de rust en de natuur om hen heen. Van de natuur doe ik dat ook: ik verbaas me erover hoe veel bijzondere flora en fauna we tegenkomen tijdens het varen. Laatst zagen we nog een ringslang van een meter in het water! Heel apart. Bij de rust ligt dat iets anders. Ik heb namelijk overal en altijd muziek aan. Thuis, tijdens het hardlopen, in de gym, in de auto en in de tuin. Geen wonder dat ik ook graag een muziekje aan wil tijdens het varen. Heerlijk ontspannen en bovendien hoor je het geluid van de motor ook wat minder.

Lees meer

Eten aan boord: makkelijke recepten die je van tevoren kunt maken

27 augustus 2020

Na een dag werken, vind ik het heerlijk om ’s avonds nog even een rondje te varen met onze sloep. Maar het is dan ook etenstijd, hoe doen we dat dan? Vaak nemen we eten mee, zodat we op de boot of bij een strandje kunnen picknicken. Als het mooi weer is, willen we namelijk zo snel mogelijk na het werk naar de boot. En geen tijd kwijt zijn aan tafel dekken, eten koken en het inruimen van de afwasmachine.

Lees meer

Een dagje varen: wat neem je mee aan boord van een sloep?

24 juli 2020

Je hebt net je eerste boot gekocht. Een mooie sloep waarmee je fijn met je gezin of vrienden het water op gaat. Als je een dagje gaat varen, wil je snel weg. Zonder eerst veel na te denken over wat je allemaal mee moet nemen. Uit eigen ervaring weet ik dat het slim is om enkele spullen standaard aan boord te hebben. Zodat je niet steeds alles heen en weer sjouwt.

Lees meer