Blog: tips van de watersporter

2020 gaat de boeken in als een ongekend watersportjaar. Varen was nog nooit zo populair. Vanwege de coronacrisis stonden veel buitenlandse vakanties op losse schroeven. Wat nu? Varen was het antwoord. Op het water is ruimte genoeg en vertoeven in de buitenlucht is veilig en verantwoord. Boten vlogen over de toonbank. Ibiza werd Vinkeveen en het vliegtuig werd de boot.

Zo ook bij mij: Liane Jansen, communicatiemanager bij HISWA-RECRON en hoofdredacteur van HISWA Magazine. Ineens hoorde ik ook bij het gilde van trotse bootbezitters. In het heiligdom der watersport viel echter voor mij nog veel te ontdekken en te leren. Behalve de vaarregels en de technische zaken aan boord ("eerst dat hendeltje naar links en dan dat schuifje naar rechts, ja anders start ie niet") ook veel praktische issues: wat neem je mee, wat eet je en hoe besteed je je vaardag zo optimaal mogelijk? In mijn blogs lees je het.

2020-09-10 16:33:00

Boot-playlist

10 september 2020

De meeste watersporters genieten erg van de rust en de natuur om hen heen. Van de natuur doe ik dat ook: ik verbaas me erover hoe veel bijzondere flora en fauna we tegenkomen tijdens het varen. Laatst zagen we nog een ringslang van een meter in het water! Heel apart. Bij de rust ligt dat iets anders. Ik heb namelijk overal en altijd muziek aan. Thuis, tijdens het hardlopen, in de gym, in de auto en in de tuin. Geen wonder dat ik ook graag een muziekje aan wil tijdens het varen. Heerlijk ontspannen en bovendien hoor je het geluid van de motor ook wat minder.

Mijn JBL Box maakte dan ook overuren afgelopen zomer. Maar zoveel smaken, zoveel soorten muziek. Vooral een dingetje als je met meerdere mensen gaat varen. Gelukkig hebben we een playlist met muziek die vrijwel iedereen kan waarderen. Zowel onze pubers als onze vrienden en familieleden. Deels ligt de oorsprong hiervan in het door ons geliefde Ibiza. Diezelfde sfeer die je daar vindt, tref ik ook aan op het water. Iedereen is relaxt, vriendelijk en laissez-faire. Voor mij past daarom niets beter bij het varen dan deze muziek.

Onderstaande muziek is ideaal om het perfecte, zomerse sfeertje te creëren aan boord. Luister zelf maar naar enkele favoriete tracks van onze eigen Boot-playlist.

O ja en we sluiten altijd af met een lekkere uitsmijter uit een iets ander genre:

Wil je het makkelijker? Luister dan naar een complete deep house mix. Zoals:

Terug naar overzicht