Blog

2023-04-05 15:47:00

Waarom gebruik maken van HISWA Erkende Makelaar voordelig is

5 april 2023

Je bent in de markt voor een tweedehands boot. Toch heb je een hoop twijfels en als je de lijst ziet met dingen waar je op moet letten dan krijg je het al Spaans benauwd. Een HISWA Erkende Makelaar kan al je twijfels wegnemen en je helpen met de aankoop van jouw volgende boot. Hieronder leg ik je uit waarom het voordeel heeft om een jachtmakelaar in te schakelen.

Waarmee kan een HISWA Erkende Makelaar je helpen?

Een HISWA Erkende Makelaar kan je helpen op allerlei gebieden. Ontzorgen is hier eigenlijk de kern. Vaak is de verkoper van een gebruikte boot een particulier. Schakel je een HISWA Erkende Makelaar in bij de verkoop van je boot? Dan sluit je met de makelaar een bemiddelingsovereenkomst waarin je afspraken maakt wat de makelaar gaat doen om je boot zo snel mogelijk te verkopen. Op deze bemiddelingsovereenkomst zijn de HISWA Algemene Voorwaarden voor de bemiddeling vaartuigen van toepassing. Zo zijn de afspraken helder en eenduidig. Is de koper eenmaal gevonden dan ontzorgt de makelaar je door een koopovereenkomst op te stellen voor koper en verkoper. De makelaar is hierbij dus geen partij! De makelaar houdt verder toezicht op het juiste verloop van de afspraken die gemaakt zijn tussen koper en verkoper zoals de betaling van de koopsom. Zo wordt er ook gekeken of aan alle verplichtingen over en weer wordt voldaan. Wel zo prettig om te weten dat een professional het hele verkoopproces in goede banen leidt. Dus zowel koper als verkoper heeft profijt van de inschakeling van een HISWA Erkende Makelaar. Dat voorkomt teleurstellingen. Lang verhaal kort? Optimale zekerheid en duidelijkheid.

HISWA Erkende Makelaars helpen ook op andere vlakken

Er is nog meer waar de makelaars je mee kunnen helpen. Zo kunnen zij je ook adviseren op allerlei gebieden na de aankoop van je boot. Het is bijvoorbeeld slim om je boot te verzekeren, zeker om mogelijke aansprakelijkheid op een goede wijze af te dekken. Bij een verzekering moet je met een aantal dingen rekening houden. Denk er bijvoorbeeld aan waar je de boot voor gaat gebruiken en het vaargebied waar je gaat varen. Dit heeft consequenties voor de verzekeraar. Naast verzekeren kan een makelaar je ook helpen met het kiezen van een financiering of de registratie. Een makelaar kan deze complete procedure voor je verzorgen. Zo zorg je ervoor dat jouw boot in het Kadaster geregistreerd is onder jouw naam. Na deze registratie wordt er een nummer aangebracht op de boot. Die bevat altijd een letter Z (Zeevaart), B (Binnenvaart) of V (Visserij). Ra ra, welke komt het meest voor? Inderdaad de letter B. Registratie is niet altijd verplicht, maar in sommige gevallen wel aan te raden.

Waar vind je een HISWA Erkende Makelaar?

Op de website van HISWA vind je een overzicht van alle HISWA Erkende Jachtmakelaars. Je kan zelf filters aanbrengen om zo een makelaar bij jou in de buurt te vinden. Plan vooral een kennismaking in met een jachtmakelaar bij jou in de buurt.

Terug naar overzicht