Naar de inhoud

HISWA Vereniging


De brancheorganisatie van de watersportindustrie

HISWA is bekend van de beurzen, maar de naam omvat veel meer. HISWA Vereniging is de brancheorganisatie achter dit merk. HISWA Vereniging is een non-profit organisatie en telt zo'n 900 leden. Zij vertegenwoordigen tweederde van de omzet en werkgelegenheid in de sector.

De activiteiten van HISWA Vereniging hebben grofweg een tweeledig doel:

  • Ondersteuning van onze leden bij hun bedrijfsvoering
  • Collectieve belangenbehartiging

Ondersteuning bedrijfsvoering

HISWA Vereniging is de rechterhand van haar leden. Wij ondersteunen onze leden op allerlei manieren bij hun bedrijfsvoering. Wij proberen ze wegwijs te maken in het oerwoud van wetten en regels die voor ondernemers gelden. Leden kunnen bij ons terecht voor juridisch advies. Maar ook voor wijze raad op het gebied van personeelsmanagement, arbo, vergunningen en milieu.

Belangenbehartiging

HISWA Vereniging is de enige organisatie die in de volle breedte opkomt voor de belangen van de Nederlandse ondernemers in de watersportindustrie. Watersportondernemers hebben met veel wetten en regels te maken. Wij willen dat ze daar zo min mogelijk last van hebben en hun werk goed kunnen doen. Met elkaar lobbyen we actief op internationaal, Europees, nationaal en regionaal gebied. We bemoeien ons intensief met uiteenlopende zaken als nautische infrastructuur, watersportpromotie, bestemmingsplannen, baggeren en watertoeristenbelasting. Doordat we met oplossingen en initiatieven komen, zien overheden HISWA Vereniging als een autoriteit met grote maatschappelijke betekenis.

 

Lidmaatschap

Is uw bedrijf nog geen lid van HISWA Vereniging? Onder het kopje Lid worden leest u alles over het lidmaatschap.


PDF-bestandDownload de Infographic met feiten en cijfers van HISWA Vereniging (2016).