Historie van HISWA

Historie van HISWA

HISWA is al ruim 87 jaar hét betrouwbare keurmerk van de watersport. HISWA werd in 1932 in hotel Krasnapolsky te Amsterdam opgericht door Nederlandse jachtbouwers en toeleveranciers met als doel één nationale watersporttentoonstelling te organiseren.

De naam HISWA staat voor: Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie op het gebied van Scheepsbouw en Watersport. Inmiddels is HISWA een begrip in de Nederlandse watersport. HISWA-RECRON is de enige ondernemersorganisatie die in de volle breedte opkomt voor de belangen van de Nederlandse watersportindustrie. Pas na de Tweede Wereldoorlog, toen de watersport snel aan populariteit toenam, kreeg de vereniging personeel in dienst. De voorjaarstentoonstelling groeide uit tot een van de grootste consumentenbeurzen in de RAI. In de zeventiger jaren ontstond het idee om ook belangenbehartiging in het pakket op te nemen. 

HISWA-tentoonstellingen

De jaarlijkse HISWA-watersporttentoonstelling in Amsterdam is een begrip. Al vanaf 1933 organiseert HISWA Vereniging in  samenwerking met Amsterdam RAI de voorjaarstentoonstellingen. De HISWA te Water staat sinds 1987 vast op de agenda. Sinds 2018 is de Bataviahaven in Lelystad de locatie waar deze in-water-boatshow plaatsvindt. Beide beurzen zijn een toonaangevende en stabiele factor in de promotie van de Nederlandse watersportindustrie. Amsterdam RAI neemt sinds 1 januari 2008 de organisatie en exploitatie van de HISWA Amsterdam Boat Show voor haar rekening. Vanaf 1 januari 2008 is de organisatie en exploitatie van de HISWA te water in handen van HMM exhibitions. Ook de 36ste editie van de HISWA te water zal opnieuw plaatshebben in de Bataviahaven van Lelystad. De haven zal in 2019 wederom omgetoverd worden tot het walhalla voor de watersporter. De HISWA te Water vindt plaats van 4 tot en met 8 september. De openingstijden van de HISWA te Water zijn van 10:00 - 18:00 uur.

Kolomblokken 3 op...

HISWA-RECRON is een non-profit ondernemersorganisatie.

Kies voor een HISWA-RECRON-lid, dan ben je altijd beter uit.

Doe je zaken met een HISWA-RECRON bedrijf dan kun je terugvallen op deze voordelen.