Aanbod boten: 1 t/m 8 van 8

Enksail Noordkaper 43

De Enksail Noordkaper is een stalen rondspant zeiljacht met dekhuis. Het jacht wordt custom-build gebouwd. De Enksail Noordkaper 43 is een stalen langkiel zeiljacht. Het jacht is kotter getuid en kan gemakkelijk door twee personen gezeild worden. Het jacht heeft veel binnenruimte in verhouding tot zijn lengte en wordt semi-custombuilt gebouwd. Dit houdt in dat u zélf uw stempel kunt drukken op deze binnenruimte op het gebied van styling en lay-out. Zo is geen enkele Enksail Noordkaper hetzelfde. Het is mogelijk om voor een hydraulische kielconstructie te kiezen om de minimale giepgang te verminderen en de maximale diepgang te verhogen (1.40 - 2.60 meter).

 • CategorieSailing Yacht
 • Afmeting14 x 4.35 x 1.4 m
 • MateriaalSteel

Sossego Comfort 22

Demo model luxe snelvarend motorjacht. Demo model van de zeer luxe uitgeruste Sossego Comfort 22, Schip gebouwd in aluminium naar ontwerp van Mulder design. Interrieur layout zeer ruim, en van alle gemakken voorzien. Betimmering uitgevoerd in white washed teak. Het schip is uitgerust met veel dekruimte in verschillende zitjes verdeeld op het schip ruime zonnenbedden op de flybridge. Max snelheid ca 37 knopen cruise snelheid ca 30 knopen. Opacmare tranformer platform op het achterschip voor het te water laten van de bijboot maar ook als opstap en zwemplatform. Schip ligt momenteel op Mallorca

 • CategorieMotor Yacht
 • Bouwjaar2015
 • Afmeting22 x 5.8 x 1.4 m
 • MateriaalAluminium

Enkcraft Mackum 13.50

De Enkcraft Mackum is gemaakt voor het varen op meren, rivieren en kanalen. Dubbele motoren en een boegschroef waarborgen optimale manoeuvreerbaarheid

 • CategorieMotor Yacht
 • Afmeting13.5 x 4.5 x 1.2 m
 • MateriaalSteel

Enksail 50

De Enksail is een aluminium zeiljacht met een zeer luxe uitstraling. Het jacht is zeewaardig en wordt custom gebouwd. De Enksail is degelijk gebouwd van zeewaterbestending aluminium. Rondom vindt u een vaste RVS zeereling van 90 cm boven het dek. Bijkomend is de kuip diep, waardoor u echt â??in het schip zitâ??. Hierdoor zult u onder alle omstandigheden een veilig gevoel aan boord hebben. In de spiegel zit een spiegelklep die neergelaten kan worden. Deze kan dienen als zwemplatform, maar zorgt er ook voor dat u makkelijk aan boord kan komen vanuit een bijboot. De Enksail is semi-custombuilt, wat inhoudt dat het interieur en de styling volledig afgestemd kan worden op uw wensen en kan variëren van zeer klassiek tot hyper-modern. Onze werf heeft ruime ervaring om u hierbij met raad en daad bij te staan. Niet alleen in het dekhuis, maar ook onderdeks is er voldoende lichtinval door de grote rompramen. Vanuit uw bed zicht over het water? De Enksail maakt het mogelijk.

 • CategorieSailing Yacht
 • Afmeting14.95 x 4.55 x 1.5 m
 • MateriaalAluminium

Sossego Sport 23

De Sossego Sport is een fantastisch snelvarend motorjacht, maar ook een echte funboot. Een snelheid van >40 knopen kan gemakkelijk bereikt worden.

 • CategorieMotor Yacht
 • Afmeting22.95 x 4.96 x 1.1 m
 • MateriaalAluminium

Enksail Noordkaper 46

De Enksail Noordkaper is een stalen rondspant zeiljacht met dekhuis. Het jacht wordt custom-build gebouwd. De Enksail Noordkaper 46 is een stalen langkiel zeiljacht. Het jacht is kotter getuid en kan gemakkelijk door twee personen gezeild worden. Het jacht heeft veel binnenruimte in verhouding tot zijn lengte en wordt semi-custombuilt gebouwd. Dit houdt in dat u zélf uw stempel kunt drukken op deze binnenruimte op het gebied van styling en lay-out. Zo is geen enkele Enksail Noordkaper hetzelfde. Het is mogelijk om voor een hydraulische kielconstructie te kiezen om de minimale giepgang te verminderen en de maximale diepgang te verhogen (1.50 - 2.80 meter).

 • CategorieSailing Yacht
 • Afmeting14.85 x 4.5 x 1.4 m
 • MateriaalSteel

Sossego Comfort 22

De Sossego Comfort is een snelvarend aluminium motorjacht van 22 tot 27 meter geheel in Nederland gebouwd.

 • CategorieMotor Yacht
 • Afmeting22 x 5.8 x 1.3 m
 • MateriaalAluminium

Enksail Orion 49

Sportief zeiljacht van aluminium met dekhuis, naar ontwerp van Kees van de Stadt (Satellite Yacht Design) De Enksail Orion is een sportief, aluminium zeiljacht en heeft een ruim dekhuis. Het jacht wordt gebouwd vanaf een lengte van 49 voet. Het is een sportief zeiljacht, met de comfort die men kan verwachten bij Gebroeders van Enkhuizen. 

 • CategorieSailing Yacht
 • Afmeting15 x 4.45 x 1.5 m
 • MateriaalAluminium

De gebroeders van Enkhuizen is opgericht in 1992. Het bedrijf is gevestigd in Friese Makkum. De werf bouwt zeil- en motorjachten, pleegt onderhoud en doet ook aan custom build jachtbouw voor particulieren en andere werven. In de beginjaren bouwde dit bedrijf installaties voor motorjachten. In 1999 werd het pand in Makkum aangeschaft en bood dat de mogelijkheid om zelf jachten te gaan bouwen. 

Enksail

Een bekend zeiljacht van de Gebroeders van Enkhuizen is de Noordkaper. De Noordkaper wordt omschreven als een tourzeiljacht. Het schip is geschikt voor lange tochten en lang verblijf aan boord. De Noordkaper is een semi-custom build jacht, wat inhoud dat de klant een grote invloed heeft op de indeling en ‘looks’ van het jacht. De Noordkaper wordt gekenmerkt door het grote dekhuis. Het dekhuis biedt 360 graden zicht, zelfs in zwaar weer. Daarnaast zorgt het ervoor dat je warm en veilig binnen kunt zitten. 

Naast de Noordkaper is er de Orion lijn van de Gebroeders van Enkhuizen. Waarbij de Noordkaper vooral ingestoken is als cruiser, is de Orion vooral bedoeld als sportieve versie hiervan. De Orion komt in twee varianten: de 49 en 54-voeter. Het schip heeft een snelle rompvorm en daardoor heeft het jacht ook nog eens weinig waterverplaatsing. 

Het meest moderne en nieuwste zeiljacht is de Enksail. Dit jacht heeft een hele hoop eigenschappen overgenomen van de Noordkaper. Daarnaast heeft de werf ook ervaringen en feedback van klanten gebruikt in het ontwerp van deze nieuwe lijn. Zo is het jacht gemakkelijk te zeilen en kan dat zelfs alleen of met zijn tweeën. Veiligheid is ook een groot kenmerk van dit zeiljacht. Er is een hoge zeereling aan boord. De kuip van het schip is ook diep, waardoor het gevoel van ‘in het jacht’ zitten gerealiseerd word. 

Enkcraft

Naast alle zeiljachten die van Enkhuizen bouwt, zijn er ook een drietal lijnen aan motorjachten. Zo is daar de Enkcraft Mackum. Geschikt voor de meren, rivieren en kanalen. De Mackum is uitgerust met dubbele motoren én een boegschroef voor optimale wendbaarheid. Conservering is een belangrijk kenmerk. In de gehele opbouw van het jacht is rekening gehouden met het behoud en onderhoudsvriendelijkheid. Dat maakt niet dat de veiligheid van het schip minder is, het is zelfs oceaanwaardig. 

De Enkcraft Statum is het grotere broertje als het ware van de Mackum. De Statum komt in twee uitvoeringen: De 15 en 18 meter. De Statum is gebouwd om met grotere groepen een dag te gaan cruisen of zelfs meerdere dagen op pad te gaan. De Statum volgt ook de filosofie in de conservatieve bouwwijze. Onderhoudsvriendelijkheid en conserveren zijn hierin de belangrijkste kenmerken. Dit gaat niet ten koste van de veiligheid van het jacht. 

De derde lijn van Enkcraft is de Sossego lijn. Dit zijn sportieve motorjachten die niets inleveren op luxe. De lijn bevat een 22, 23 en 30-meter. Sportieve vaareigenschappen zijn uitermate belangrijk voor deze range, maar de klant moet ook kunnen genieten van alle comfort die denkbaar is. Zo bereikt de 23-meter gemakkelijk een snelheid van boven de 40 knopen. De Enkcrafts range zijn ontworpen door Mulder Design