7 juni 2019

Kitesurfers opgelet

2019-06-28 16:06:59
7 juni 2019

Kitesurfers opgelet

De temperaturen zijn gestegen en de dagen zijn langer, kortom het kitesurf seizoen is weer in volle gang. Dit betekent natuurlijk ook dat we de eerste kitesurfwedstrijden van 2019 alweer gehad hebben! Daarnaast staan er nog veel meer wedstrijden en trainingen op de planning. Wij zetten het allemaal voor jou op een rijtje.

Red Bull Megaloop – 8 juni 2019 - Zandvoort
Helaas is het aankomende zaterdag een ‘no go’ voor Hoek tot Helder omdat het te hard gaat waaien, maar dankzij dit weer is RED BULL MEGALOOP wel een GO! Aanstaande zaterdag zullen 16 kiters in extreme condities hun grootste megaloops laten zien aan het publiek in Zandvoort bij The Spot. Voor meer info, zie redbull.nl/megaloop.

Tip: trek iets warms aan en neem een goede zonnebril of skibril mee tegen het zand!

Nationale wedstrijdagenda 2019:
- NK big air Windraam: 18 mei - 13 oktober / Locatie: Castricum
- NK Freestyle jeugd Windraam: 4 mei – 22 juli en 7 september – 27 oktober / Locatie: Brouwersdam of Workum
- Kitefoil Cup Holland / Data & locaties: 15/16 juni Katwijk, 6/7 juli Noordwijk, 14/15 september, Scheveningen, 5/6 oktober Brouwersdam (Voor meer informatie, zie Facebook pagina.)
- Kitefoil Cup Holland ONK foil race / Data: 23, 24 en 25 augustus / Locatie: Katwijk (Meer info op deze website.)
- NK Freestyle Windraam: 14 september – 13 oktober / Locatie: Scheveningen of Workum

Voor meer informatie over de nationale wedstrijden, zie de wedstrijdpagina van de NKV.

Uitslagen wedstrijden
- NK Kite Wavemasters - Zandvoort
Dikke wind, de hele dag zon én toenemende dikke bakken richting de spannende finale! Het NK zaterdag 4 mei was een succes en na een spannende wedstrijd mogen Sjoske Tuinstra & Ricardo Westendorp zich Nederlands kampioen wavekiten noemen!

- World Championships Formula Kite - Gardameer
30 april tot 5 mei deed Mariska Wildenberg namens Nederland mee aan het wereldkampioenschap foilen in Italië. Na deze leuke en leerzame dagen is ze als als 19e geëindigd! Zie Mariska’s volledige wedstrijdverslag op de Facebook pagina van de NKV.

- Kitefoil Cup Holland - Brouwersdam & Zandvoort
De eerste twee stops van de Kitefoil Cup Holland 2019 zitten er alweer op. Zondag 14 april was de eerste stop van 2019 op de Brouwersdam. Het was nog erg koud en het was even wachten op wind, maar gelukkig zijn er nog 4 gold races en 2 silver races gevaren! De goldfleet is gewonnen door Oliver Hansen (DEN). Zondag 12 mei was de tweede stop in Zandvoort. De zon scheen, een frisse wind was aanwezig en het was dan ook een prachtige dag. De goldfleet is gewonnen door Jannis Maus (GER). De Kitefoil Cup Holland is een succes met steeds meer (buitenlandse) deelnemers en toeschouwers. We kijken uit naar de rest van het seizoen!

Kite Foil Race Training
Kite Foil Race is de nieuwe Olympische klasse. In samenwerking met de Kitefoil Cup Holland, het Watersportverbond en de NKV zijn er wekelijks trainingen op de Brouwersdam. Op deze website kun je je aanmelden en vind je meer info. De trainers die de trainingen verzorgen zijn Sander de Kok, Koen Schepers en Evan Kruger. Er wordt o.a. getraind op start, wedstrijdtechniek en je krijgt tips voor het uitvoeren van manoeuvres. 

Bron: Nederlandse Kitesurf Vereniging