15 mei 2019

Je bent nooit te oud voor watersport!

2019-06-28 15:40:12
15 mei 2019

Je bent nooit te oud voor watersport!

85-jarige Wilma verknocht aan waterskiën: 'Zolang het gaat, blijf ik doorgaan'.

Ze is al flink op leeftijd maar is desondanks regelmatig te vinden op het water van cablepark De Wollebrand in Honselersdijk om te waterskiën. Wilma Bloemen uit Den Haag blies dit weekend maar liefst 85 kaarsjes uit, maar dat weerhoudt haar er niet van om in actie te komen op het water.

Het lopen gaat niet meer zo makkelijk, maar daar heeft Wilma op het water geen last van. De kwieke dame is al jaren verknocht aan waterskiën en laat zich nergens door weerhouden. Zelfs niet door haar leeftijd. 'Eigenlijk is het met 85 jaar niet verstandig om te waterskiën, maar ik doe het zo graag', vertelt Wilma. Want helemaal fit is ze niet meer. Wilma wordt onder meer behandeld voor osteoporose, oftewel broze botten. 'Ik ben helemaal uitgeput wanneer ik een rondje heb gemaakt hoor', zegt Wilma. 'Een paar jaar geleden kon ik drie rondjes achter elkaar, maar dat lukt me niet meer. Ik ben al blij als ik een rondje haal.'

'Onze waterski-oma' 
Bij de jongere waterskiërs is Wilma mateloos populair. 'Heel uniek vind ik het, zoiets zie je niet vaak, zegt een jonge waterskiër. Een ander vult aan: 'De laatste jaren gaat het ietsje minder, maar het blijft hartstikke leuk om te zien. Oma is voor ons gewoon oma. Onze waterski-oma.' Voorlopig is Wilma zeker nog niet van plan om te stoppen met het waterskiën. 'Zolang het gaat, blijf ik doorgaan', zegt ze resoluut.

Bron: Omroep West