HISWA erkend bedrijf

Stichting Waterpoort naar Rome

Omschrijving

De gastvrije en bruisende haven van Oudenbosch

De bruisende haven van Oudenbosch bevindt zich in een groene omgeving waar wonen en recreëren centraal staan en waar de rijkdom van de haven weer zichtbaar wordt.
De haven kent een rijke historie en is onderdeel van de ontstaansgeschiedenis van Oudenbosch. Wie de haven van Oudenbosch binnenvaart ziet als stip aan de horizon de koepel van de basiliek van de Sint Pieter. De haven wordt geëxploiteerd door Stichting Waterpoort naar Rome in samenwerking met de gemeente Halderberge.

Een rustig havenplein aan het begin van de haven, brengt de connectie tussen water en land tot leven. Het versterken van de link tussen de haven, het winkelgebied en het religieus cultureel erfgoed bevordert de toeristische aantrekkelijkheid en economische welvaart.

Een haven met diverse (watersport)faciliteiten
De haven is ingericht met een gemakkelijk bereikbaar servicepunt, inclusief een nieuw havenkantoor en horecavoorzieningen. Een wandelroute zorgt voor een optimale beleving van de haven en legt de verbindingen met het belangrijkste winkelgebied en het cultureel religieus erfgoed. Kunst en cultuureducatie worden gebruikt om de rijke (turf)geschiedenis van Oudenbosch tot leven te brengen.

In de haven kun je - naast een ligplaats voor je boot - ook terecht voor het huren van (elektrische) sloepen en kano's. 

 

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Bootverhuur / verhuur vaartuigen

  • Sloep / tender
  • Kano

Zeilende chartervaart / zeilcruise

  • Meerdaagse verhuur
  • Dagverhuur

Jachthavens

  • Ligplaatsen in het water

Watersportgebieden

  • Rivieren / Limburgse Maasplassen

Provincie

  • Noord-Brabant

Foto's