HISWA erkend bedrijf

Blonk Jachtexpertise

Omschrijving

Koos Blonk is watersporter in hart en nieren en is van jongs af aan al bezig met alles wat vaart. Door zijn belangstelling voor techniek en varen was de keuze voor de Zeevaartschool snel gemaakt en heeft hij de diploma’s 'Stuurman' en ‘Scheepswerktuigkundige' behaald. Uit belangstelling voor het vak is hij de opleiding expert pleziervaartuigen gaan volgen, een zowel theoretische als praktische opleiding tot expert pleziervaartuigen. Na het afronden van deze opleiding is hij officieel gecertificeerd als EMCI Registered Yachtsurveyor ® en EMCI Registered Marinesurveyor ®. Daarna heeft Koos Blonk zijn expertise verder uitgediept en heeft hij zich aangesloten als NVEP Qualified Yachtsurveyor ®  bij het NVEP, als Registertaxateur bij het VRT, en als HISWA Qualified Yachtsurveyor ® bij de HISWA. Door jarenlange opgebouwde ervaring is Koos Blonk de specialsit op het gebied van aankoopkeuring van zeil- en motorjachten in heel Europa.

Zekerheid bij aankoop
Door een aankoopkeuring krijgt u zekerheid over de staat van de boot en komt u na aanschaf niet voor
onaangename verrassingen te staan. Blonk Jachtexpertise heeft veel ervaring in aankoopkeuringen en kan, door een zeer uitgebreide en professionele aankoopkeuring, voor u deze zorg uit handen nemen!

Zorgeloze oplevering
Als u kiest voor een nieuwe boot dan doet u dat waarschijnlijk niet voor niets. Maar ook nieuwe schepen hebben vaak kinderziekten of gebreken. Blonk Jachtexpertise heeft al vele nieuwe zeil- en motorjachten beoordeeld en is bekend met de specifieke opleveringsproblemen. Een opleveringskeuring met proefvaart is uw investering meer dan waard! De eerste vaartocht met uw nieuwste aanwinst moet immers een feest worden zonder problemen of teleurstellingen.

Taxaties en meer
Als gecertificeerd expert pleziervaartuigen kan Blonk Jachtexpertise naast aankoop- en opleveringskeuringen in heel Europa nog veel meer voor u betekenen. Ook wanneer u voor uw verzekering of financiering een taxatierapport nodig hebt, bent u bij ons aan het goede adres. Koos Blonk is als Registertaxateur ® aangesloten bij het VRT. Door de uitgebreide en allround kennis op het gebied van jachtbouw en techniek zijn wij tevens de ideale partij voor het inspecteren en beoordelen van uitbestede werkzaamheden of voor bouwbegeleiding.

Buitenlandse keuringen

Blonk Jachtexpertise voert zeer regelmatig keuringen van zeil- en motorjachten uit in het buitenland. Vooral rondom de Middellandse zee zoals in Spanje, Griekenland, Turkije, Italië en Frankrijk worden veel aankoopkeuringen uitgevoerd voor zowel Nederlandse en Belgische kopers van schepen die daar te koop worden aangeboden. Het is verstandig om bij aankoop van een zeiljacht of motorjacht in het buitenland toch een Nedelandse jachtexpert in te schakelen of in ieder geval een bekende Buitenlandse jachtexpert waar u ervaring mee heeft of goede referenties van heeft. Zonder lokale bekendheid is vooraf namelijk moeilijk in te schatten wat een plaatselijke jachtexpert voor u kan betekenen en hoe onafhankelijk de keuring wordt uitgevoerd

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

HISWA-certificaten

Expert / taxateur

 • Aankoopkeuring
 • Schade-expertise
 • Taxatie
 • Bouwbegeleiding

Watersportgebieden

 • Friese Meren / Meren Groningen
 • IJsselmeer / Waddenzee
 • Hollandse Plassen
 • Weerribben / Wieden
 • Groene Hart
 • Rivieren / Limburgse Maasplassen
 • Deltagebied / Biesbosch
 • Europa / Wereldwijd

Provincie

 • Gelderland