HISWA erkend bedrijf

Surla Yachting

Omschrijving

Surla: our adventure

Tijdens de Covid kwam er ruimte om een lang gekoesterde droom te verwezenlijken: het bouwen van een eigen schip om goed mee te kunnen varen en op te recreëren. Na een lange zoektocht naar diverse houseboat ontwerpen en het huren van houseboats, heb ik Robbert-Jan Meerpoel besloten om zelf een varende houseboat te ontwerpen en te bouwen.  Na maanden van voorbereiding, schetsen, gesprekken met veel partijen, en een ontwerpproces met architecten en nautisch bouwkundigen, was het zover. Eind oktober zijn we begonnen met de bouw en op 4 april 2021 hadden we onze Maiden Voyage en was de Houseboat klaar om mee te varen. Met ontzettend veel plezier en passie hebben we Surla#1 gebouwd. Dit bleef niet onopgemerkt op de Kagerplassen, waar wij veel varen. Iedereen was vol lof en we hebben veel rondleidingen gegeven op ons schip. Al vrij snel kregen wij een opdracht om een tweede Surla te bouwen. Mijn vriendin, Judith Nijmeijer, en ik besloten om deze boten in serie te gaan produceren als professioneel bedrijf. We zijn gestart met professioneel bouwen in een loods in Abbenes, daar hebben we zo'n 13 houseboats met een lengte van 15 meter te water gelaten. Inclusief aluminium tenders die we ook zelf maken. Uiteindelijk werd de loods in Abbenes te klein en zijn we neergestreken in de Ports of Amsterdam. Daar hebben we 2 grote loodsen direct aan het water. Deze grote loodsen maken het mogelijk om meerdere houseboats tegelijk te bouwen en om refits te doen van bestaande Surla's. ?De naam Surla staat voor ons voor fijne herinneringen aan een heerlijk strandtentje bij het surfers paradise strand van Tarifa in Zuid Spanje. 

 

Bij Surla Yachting worden onze Houseboats in Nederland gemaakt van de beste materialen en vervaardigd met de meest geavanceerde technieken. Van idee tot uitvoering, Van ontwerp tot aan productie, oplevering en onderhoud. Alle onderdelen zijn bij Surla in eigen beheer. 

Wij bieden een reeks van 3 modellen Houseboats: 

Surla 15*: de grootste Houseboat uit onze serie, biedt veel mogelijkheden qua indelingen. 

Surla 12*: een Houseboat voor een klein gezin

Surla 10*: een hotelkamer op het water

*10, 12 en 15 staat voor de lengte van de Houseboat. 

Naast het ontwerpen en produceren van houseboats, pontjes en tenders heeft Surla ook een eigen Verhuurorganisatie: Surla Rental. Wij ontzorgen u volledig en zorgen voor een mooi rendement van de verhuuropbrengst. Momenteel hebben we 10 schepen in de verhuur. 

+ Volledige omschrijving- Minder omschrijving

Watersportgebieden

  • Groene Hart

Foto's