2023-07-05 11:00:00

Optimist on Tour - Zaanse Schans

05-07 t/m 08-07-2023

Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport!

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Het enige dat je nodig hebt, is minimaal zwemdiploma A. Plezier op het water gegarandeerd!

Begin juli meren we met Optimist on Tour aan op de prachtige hotspot De Zaanse Schans in Zaandam. Samen met de gemeente Zaanstad, Stichting Stad aan de Zaan, Stichting Zaanse Schans, Dekker watersport, Funderingstechnieken de Coogh, De Hoop op D' Swarte Walvis, Het Zaanse Bakkertje, Wolfsend en TBP Bouw organiseren we deze editie van Optimist on Tour.

Overdag komen er basisschoolleerlingen van groep 5 t/m groep 8 kennis maken met kanovaren, zeilen & suppen. Na schooltijd en op zaterdag is er ruimte voor alle kinderen uit de omgeving om gratis kennis te maken met de watersport.

Onder begeleiding van enthousiaste gecertificeerde instructeurs leren de kinderen op een veilige en enthousiaste manier kanovaren, suppen en zeilen in een Optimist. Daarnaast kunnen kinderen verschillende proefjes doen in het waterlaboratorium om op een speelse manier meer te leren over water. Kom je het ook een keer proberen?

Website
Locatie

Kalveringsdijk 25
1509 BT
Zaandam
Nederland

Terug naar overzicht