Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > oktober 2018 > Succesvolle partnermiddag Yacht Builders Academy

Succesvolle partnermiddag Yacht Builders Academy

4-10-2018

Op 25 september organiseerde de Yacht Builders Academy (YBA) een partnermiddag voor alle aangesloten bedrijven in Harlingen bij de Maritieme Academie Harlingen (MAH). De MAH is één van de partnerscholen van de YBA. De partnermiddag werd goed bezocht door 45 deelnemers. Het doel van de YBA is om meer jongeren te verleiden voor een opleiding Maritieme Techniek (vmbo-, mbo- of hbo-niveau). Daarnaast wordt de inhoud van de opleidingen Maritieme Techniek beter afgestemd op de jachtbouw en de watersportindustrie.

De YBA staat overigens bol van de activiteiten. Een kleine greep:
- De YBA gaat het komende jaar actief van start met het werven van nieuwe partnerbedrijven.
- Het afgelopen jaar organiseerde de YBA succesvol een seminar. Een nieuw seminar voor het komende jaar staat al in de steigers.
- De YBA organiseert allerlei korte workshops voor studenten, bijvoorbeeld over antifouling, kitten, hellingproef etc.
- De YBA neemt deel aan allerlei evenementen om meer potentiele studenten te intereseren voor een studie Maritieme Techniek.
- De YBA ontwikkelt allerlei nieuwe onderwijsprogramma’s en materialen, zoals conserveren van maritieme systemen, leggen van teakdekken, werken met composieten, zeil maken, gebruik van persoonlijk beschermingsmaterialen, revisietechnieken, design & engineering, jachthavenbeheer, verhuur etc.

Opleiding Maritieme Techniek

De opleiding Maritieme Techniek biedt op verschillende onderwijsniveaus (VMBO, MBO en HBO) een brede basis voor het werken in de branche. Middels keuzedelen kunnen studenten zich specialiseren, al naar gelang de behoefte van een bedrijf én hun eigen persoonlijke interesse.


Wilt u ook meedenken?

Al het werk van de YBA wordt verricht in werkgroepen. Aan de werkgroepen nemen ondernemers, overheid en onderwijs deel. HISWA Vereniging is partner in de YBA, net als veel andere HISWA bedrijven. Helpt u ook mee aan het bouwen van het juiste onderwijs in de branche? Neem contact op met Herbert van Oord, manager arbeidsmarkt, via h.van.oord@hiswa.nl.