Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > november 2018 > In 't Zoeklicht: Ronald van Enkhuizen

In 't Zoeklicht: Ronald van Enkhuizen

27-11-2018

"Als kleine jongen werd ik met het watersportvirus besmet door het motorjachtje van mijn ouders. Dit resulteerde er zelfs in dat ik mijn hele opleiding richting de vaart heb gedaan. Eerst naar de Rijn Kust en Binnenvaartschool in Harlingen en later na het behalen van mijn vaartijd op zee naar de Zeevaartschool te Delfzijl. Zeeman zijn is een pracht beroep, maar je bent veel van huis en toen de liefde in het leven kwam was dat de reden om een baan aan de wal te zoeken.


Na wat omzwervingen en wat verschillende baantjes kreeg ik, nu 26 jaar geleden, de kans om samen met mijn broer en zwager een eigen bedrijf op te starten in de watersport. We hebben ons bedrijf in 1992 opgericht en zijn langzaam gegroeid tot wat we nu zijn; een veelzijdig watersportbedrijf waar 18 personen werken en we hebben met z'n allen al menig mooi jacht mogen bouwen. In de moeilijke tijden hebben wij onze basis verbreed en mede daarom hebben wij nu ook veel kleine boten uit de commerciƫle vaart in onderhoud. Wij denken dat het belangrijk is om samen te werken en, waar mogelijk, een breed speelveld te hebben om sterker te zijn in de toekomst.


Dat is meteen ook de reden waarom ik denk dat het goed is dat de HISWA en RECRON samen gaan, een brede stabiele organisatie is een goede gesprekspartner en kan zo als brancheorganisatie sterk staan om onze belangen te vertegenwoordigen. Als lid van het Algemeen Bestuur en voorzitter van het bestuur Jachtbouw heb ik pas gemerkt wat HISWA allemaal doet, ook voor ons jachtbouwbedrijven. Voor mij heeft het als voordeel dat ik mijn netwerk behoorlijk vergroot heb en nu meer kennis heb van wat er allemaal speelt om een gezonde watersportindustrie in Nederland te behouden."