Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > mei 2018 > In 't zoeklicht: Liane Jansen

In 't zoeklicht: Liane Jansen

15-5-2018

“Geen enkel ander vakgebied is in de afgelopen decennia aan zoveel verandering onderhevig geweest als communicatie en marketing. Deze zin illustreert het beste waarom ik het nog steeds naar mijn zin heb bij HISWA Vereniging. Als communicatiemanager en hoofdredacteur van HISWA Magazine heb ik een enorm veelzijdige baan. Ik hou me bezig met communicatie in de breedste zin van het woord. Voorlichting, pr en pers, social media; alle soorten en kanalen komen voorbij. Al ligt de nadruk steeds vaker op online communicatie. Dat terwijl ik in het pre-mobiele-en-digitale-media-tijdperk ben afgestudeerd als communicatiewetenschapper. Maar via blogs, webinars en vakmedia blijf ik goed op de hoogte. Contentmarketing en storytelling zijn bijvoorbeeld twee ontwikkelingen die ik met veel belangstelling volg.


Vervelen hoef ik me bij HISWA nooit. De ene dag hou ik me bezig met een functioneel ontwerp voor de nieuwe website, de andere dag schrijf ik een persbericht. Of ik doe research voor relevante onderwerpen voor HISWA Magazine, produceer content voor een e-mailing, of doe een interview op locatie. Waarbij ik altijd voor ogen hou dat het slechts om één ding draait: hoe krijgt de ontvanger de beste boodschap?

De leukste klus van de afgelopen tijd vond ik het bedenken en uitvoeren van een workshop social media. Ik organiseerde eerder al een workshop over het schrijven van een goed persbericht. Alle deelnemers vonden het leerzame bijeenkomsten. Die feedback van leden geeft me voldoening. Ik ben dan ook zeker van plan om de serie communicatieworkshops uit te breiden. Ideeën hiervoor zijn welkom!

In mijn vrije tijd heb ik, eh… tijd tekort. Er zijn 1001 dingen die ik leuk vind. Uitgebreid koken en gezellige etentjes organiseren voor familie en vrienden springen er wel uit. Met een zus als vinoloog is het niet vreemd dat ik ook hou van lekker wijntjes drinken. Mede uit een soort compensatiedrang loop ik een paar keer in de week hard en doe ik flink aan bootcamp. Verder kun je mij en mijn gezin (bestaande uit man, puber en tiener), niet blijer maken dan met een vlok sneeuw: we staan elke winter op de ski’s wanneer het maar kan. In de zomer vertoef ik het liefst aan het water of op het strand. Übergelukkig ben ik als ik op Ibiza ben, al jarenlang onze vaste vakantiebestemming. Maar ook de Vinkeveense Plassen bij mij om de hoek zijn vaak the place to be. Bootje huren, zwemmen, barbecueën: mooier wordt het niet op zo’n zomerdag!”


Foto: Jaarlijks loop ik de Dam tot Dam-loop (10 Engelse mijl) voor KWF Kankerbestrijding, waar ik ook vrijwilliger voor ben.