Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > maart 2018 > Handhaving op juiste antifouling van kracht

Handhaving op juiste antifouling van kracht

20-3-2018

Waterschappen gaan handhaven op het gebruik van antifouling. Alleen voor de pleziervaart toegelaten antifouling mag worden aangebracht onder jachten. De handhavers zullen de watersporters aanspreken of beboeten als zij niet-toegelaten biocidehoudende antifouling aanbrengen. Als u, als jachtservicebedrijf, antifouling aanbrengt, wordt u ook gecontroleerd.


Enkele leden meldden al dat handhavers hen (als werf) aanspraken als hun klanten niet-toegelaten producten aanbrachten. Naar de mening van HISWA Vereniging is deze aanspraak juridisch niet houdbaar. U kunt niet zomaar verantwoordelijk worden gesteld voor het gedrag van uw klanten. Wel adviseren wij uw klanten goed te instrueren, bijvoorbeeld via het havenreglement of het prikbord, dat alleen het gebruik van toegelaten antifouling is toegestaan.

HISWA Vereniging heeft samen met partner Varen doe je Samen informatie over antifouling en onderwaterverf voor consumenten ontwikkeld. Met deze informatie kunt u uw klanten op de juiste wijze voorlichten. U kunt hier de informatie vinden. 


Dossier antifouling

Voor u als lid staat ook een dossier over antifouling online. Hierin vindt u alle ins en outs over dit onderwerp, inclusief een lijst met de toegelaten antifouling in 2018.

Klik hier voor het dossier.