Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > juni 2017 > Chartervaart treedt toe tot HISWA Vereniging

Chartervaart treedt toe tot HISWA Vereniging

15-6-2017

De chartervaart is tijdens de HISWA Ledendag in juni officieel toegetreden tot HISWA Vereniging. Vijf charterkantoren en circa 140 schippers hebben het lidmaatschap van HISWA Vereniging aangevraagd. Namens de Traditionele Chartervaart Nederland (TCN) tekende voorzitter Pouwel Slurink van Naupar de overeenkomst, gezamenlijk met vertegenwoordigers van Holland Sail en Frisian Sailing Company. Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging, overhandigde hen vervolgens het HISWA-schild en een vlag van Welkom op het water.

De toetreding was een aanbeveling uit het onderzoek ‘De toekomst van de traditionele chartervaart: van bootverhuur naar zeilcruise’ dat TCN door het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) liet uitvoeren. "Het was echt nodig om een hoger rendement voor de chartervaart te genereren. We zijn op zoek gegaan naar een logische partner die onze belangen goed kan behartigen. We kwamen al snel uit bij HISWA Vereniging, die er vanwege de kennis en het brede netwerk bovenuit stak", vertelt Slurink.
Geert Dijks: “Wij verwelkomen de charterkantoren en schippers van harte. Gezamenlijk gaan we er aan werken om de markt te bereiken, de branche te vernieuwen en beter bekend te maken in binnen- en buitenland. Dat past perfect in het takenveld van HISWA als brancheorganisatie."


Klik MS Excel-bestandhier voor de nieuwe leden per 05-10-2017 van toebehorende charterondernemingen.