Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > juli 2017 > Ludieke actie waterrecreatiesector voor waterplantenprobleem IJsselmeergebied

Ludieke actie waterrecreatiesector voor waterplantenprobleem IJsselmeergebied

7-7-2017

De groei van Fonteinkruiden in het IJsselmeerbekken is deze zomer enorm. De waterrecreatiesector ervaart grote overlast, doordat boten vastlopen en zwemmers verstrikt raken. Het maaien van de waterplanten geeft slechts een tijdelijk resultaat. Leidt de inzet van een oer-Hollandse diersoort tot een structurele en duurzame oplossing?

Eind 2016 heeft de Tweede Kamer unaniem een motie heeft aangenomen over de noodzaak van aanpak van overmatige plantengroei. Het ministerie Infrastructuur & Milieu en de regio zijn aan zet om hieraan te werken. De waterrecreatiesector denkt hierin actief mee.

Ludieke actie

Op 11 juli presenteert de waterrecreatiesector op ludieke wijze een structurele en duurzame oplossing voor het waterplantenprobleem. Bij Marina Muiderzand op de steigers bij ‘Strandbad Duin’ vindt de actie plaats. Vanuit ecologen- én gebruikersperspectief is er een toelichting over nut en de noodzaak. Daarmee wordt een prikkel tot nadenken meegegeven!

Persuitnodiging

Pers wordt nadrukkelijk uitgenodigd om bij deze ludieke actie aanwezig te zijn.

Praktische informatie:
Dinsdag 11 juli
Marina Muiderzand, IJmeerdijk 4, 1361 AA ALMERE, tel: 036-5369151
Aanvang 10 uur (verzamelen bij receptie van de marina)


Voor meer achtergrondinformatie, lees het Position Paper over dit onderwerp.


HISWA Vereniging, Sportvisserij Nederland, Platform Waterrecreatie en het Watersportverbond


Mede namens:

Zeilvereniging De Roerkoning
WSV Flevomare
Eddy Chevalier namens het jeugdplatform jeugdzeilen
Roei- en Zeilvereniging Naarden
Marina Muiderzand
Jachthaven Naarden

Meer informatie

Voor aanmelden en/of vragen kunt u contact opnemen met Gerdina Krijger - Regiomanager bij HISWA Vereniging: 020 705 14 22 / g.krijger@hiswa.nl.