Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > januari 2019 > RDW handelarenregistratie ter discussie

RDW handelarenregistratie ter discussie

17-1-2019

De RDW heeft per 1 januari 2019 de registratie van snelvarende motorboten sterk verbeterd. Onder meer is nu voorregistratie via een postNL loket, RDW balie of keuringsstation mogelijk. De koper kan ook online overschrijven via DigiD. Hierdoor kan bij verkoop het eerder aangebrachte Y-nummer sneller worden overgeschreven. Het RDW is daarnaast voornemens de handelarenregistratie (het zogenaamde YY-nummer) in te trekken.


Op 10 januari jl. organiseerde de RDW een speciale bijeenkomst over de handelarenregistratie. Hierin is de toepassing van deze registratie door gebruikers toegelicht. Voor de RDW is dit van belang, omdat de wettelijke borging van deze nummers momenteel niet actueel is. De RDW gaat nu met de toepassingen aan de slag. Voor 1 maart a.s. zal de RDW bepalen of de handelarenregistratie wordt voortgezet of anders welke oplossing kan worden geboden.


Bezwaar tegen intrekking YY-nummers

Circa 30 handelaren hebben bezwaar aangetekend tegen de intrekking. De belangrijkste argumenten zijn dat de motorisering bij buitenboordmotoren niet vooraf bekend is en de administratieve lasten en kosten van vaartuigen die voor export bedoeld zijn. Ook zijn regionaal snelvaarvergunningen afgegeven op basis van handelarenregistraties.


Infocafé Snelvaren

HISWA organiseert een Infocafé Snelvaren op 28 februari, waaraan ook de RDW deelneemt. Bekijk hier de agenda.