Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > januari 2019 > HISWA Vereniging draagt aandelen over

HISWA Vereniging draagt aandelen over

17-1-2019

Op 28 december jl. heeft HISWA Vereniging haar minderheidsaandeel van HMM Exhibitions BV overgedragen aan de Stichting tot Bevordering van de Waterrecreatie in Nederland. Daarmee is de stichting nu 100% aandeelhouder van de BV die de HISWA te water organiseert. Uiteraard zijn er afspraken gemaakt over de beurskorting voor HISWA-leden en over de toekomst van de beurs.

Deze transactie is in lijn met de afspraken die het algemeen bestuur maakte met de leden om het risico voor de vereniging te beperken en om het eigen vermogen van de vereniging te versterken. De vereniging geeft vanaf nu als merkeigenaar voor een fixed fee het HISWA-merk in licentie aan de BV.


Korting voor HISWA leden

Het algemeen bestuur van HISWA vindt het van belang dat de commerciële activiteiten van de BV geen effect hebben op de exploitatie van de vereniging. "We willen geen risico’s lopen maar dat impliceert natuurlijk ook dat we geen dividend of winstuitkeringen ontvangen in de toekomst. De winst wordt opgebracht door exposanten en die moeten worden gebruikt voor vernieuwing van het evenement zelf", aldus Peter Brussel, algemeen voorzitter van HISWA Vereniging.


HISWA Vereniging ontvangt wel een jaarlijkse fee voor het gebruik van het merk. Exposanten die niet zijn aangesloten bij HISWA Vereniging betalen op deze wijze mee aan het gebruik van het merk HISWA. Peter Brussel: "Het merk is in eigendom van de vereniging. De HISWA-leden krijgen daarom korting en de niet aangesloten exposanten profiteren van dit marketingvoordeel. Dat rechtvaardigt een bijdrage voor het merk aan de vereniging".

Nieuwe start

De HISWA te water maakt een nieuwe start vanuit een kantoorlocatie in de Bataviahaven te Lelystad. HISWA Vereniging kan nu met een schone balans het fusieproces met RECRON verder invullen op weg naar de nieuwe ondernemersorganisatie voor watersport en vrije tijd, HISWA-RECRON.