Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > januari 2019 > Directeur Coöperatie Nederlandse Jachtmakelaars Ties van Os overleden

Directeur Coöperatie Nederlandse Jachtmakelaars Ties van Os overleden

4-1-2019

Ties van Os, directeur Coöperatie Nederlandse Jachtmakelaars en nautisch consulent, is na een ongelukkige val en hersenbloeding tijdens zijn skivakantie op 29 december 2018 onverwachts overleden in Feldkirch (Oostenrijk). Het bestuur HISWA Jachtmakelaars is geschokt door het plotselinge overlijden van Ties en wenst de nabestaanden veel sterkte.

Ties begon zijn carrière als zeiler en schipper op allerlei soorten zeiljachten bij wedstrijden en in de chartervloot. Hij opereerde in 1986 onder meer als navigator en co-schipper op Equity & Law in de Whitbread Round the World Race (nu de Volvo Ocean Race genoemd). Na afloop van de editie 1985-1986 ontving Ties uit handen van Prinses Diana de award "best navigator".


Sinds 1988 beoefende hij zijn vak als scheepsmakelaar en nautisch consulent bij zijn bedrijf Scheepsmakelaardij Enkhuizen en maakte hij een aantal jaren deel uit van het bestuur van de HISWA Jachtmakelaars. Vervolgens was hij als secretaris van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen ook betrokken bij de opleiding, examinering en certificering van nautische makelaars. Sinds 2015 was Ties directeur bij NLyachts.com, het samenwerkingsverband van makelaars georganiseerd in de Coöperatie Nederlandse Jachtmakelaars.