Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > februari 2019 > Opnieuw grote interesse voor watersport op Vakantiebeurs

Opnieuw grote interesse voor watersport op Vakantiebeurs

7-2-2019

165 deelnemers aan de watersportcheck, 126 mensen die meededen met de sloepfoto-actie en 614 kinderen die het water op gingen bij Optimist On Tour. Watersport en -recreatie kreeg volop aandacht van het vakantiezoekende publiek op de Vakantiebeurs, die plaatsvond van 10 t/m 13 januari. Eén dag op het water voelt immers al als een vakantie. Welkom op het water en het Watersportverbond maken zich samen op voor de deelname van volgend jaar.

In de stand van Welkom op het water trok de kampeersloep van Ottenhome Heeg veel publiek. Bezoekers die normaliter de nieuwste kampeeropties komen bekijken, waren verrast door deze sloep waarmee je op het water kunt overnachten. Het promotieteam vertelde hierbij enthousiast over het varen in Friesland. Wat veel bezoekers niet wisten, is dat het varen zonder vaarbewijs mogelijk is in dergelijke boten. Na even achter het stuur van een echte Piet Hein sloep van Menken Maritiem gezeten te hebben, ging menig hart sneller kloppen. Geïnteresseerden in het zeilen konden bij de Splash van Jachtwerf Heeg terecht.

Toch bleek er ook veel interesse in het behalen van het klein vaarbewijs. De 150 folders van de VAMEX en Varen Doe je Samen! zijn allemaal uitgedeeld. Ook het aanschaffen van een kleine rubberboot (geleverd door Hebor Watersport) en SUP-plank (geleverd door Jachthaven Naarden) is op het verlanglijstje van velen gezet. Want als je toch al op reis gaat met een caravan of camper past een opblaasbare of opvouwbare boot of plank er ook nog wel bij.

De chartervaart en verschillende verhuurbedrijven speelden eveneens in op het publiek dat zocht naar een vrijetijdsbesteding. Via een eigen stand sloten zij aan bij de collectieve presentatie op de beurs. Dico Verwaal van Jachthuren.nl: “Ontzettend leuk tot supergaaf, dat waren de reacties van de mensen toen ze hoorden dat ze zonder vaarbewijs Nederland kunnen ontdekken vanuit een mooi jacht.”

Als we samen optreden, krijgt de watersport meer aandacht. Dat is weer gebleken. Wilt u volgend jaar ook deelnemen aan de Vakantiebeurs? Neem contact op met Tessa den Hartog, campagneleider Welkom op het water, via t.den.hartog@hiswa.nl.