Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > december 2018 > In 't Zoeklicht: Robert Clement

In 't Zoeklicht: Robert Clement

11-12-2018

"Enige jaren geleden, toen HISWA Vereniging behoefte had aan een bestuurslid met een financiƫle achtergrond, werd ik benaderd om penningmeester te worden. Ik werkte toen nog als financieel directeur bij BOVAG en kende HISWA als organisatie van de HISWA te water en de HISWA Amsterdam Boat Show (waar ik al vanaf mijn 14e naar toeging). Tevens kende ik een aantal mensen die bij HISWA werkten. Ik vond het altijd een mooie club met een heel goede naam bij consumenten en in Nederland in het algemeen. Plus, alles wat te maken heeft met watersport heeft mijn grote belangstelling.


De eerste jaren als penningmeester waren niet gemakkelijk, omdat er een behoorlijke uitdaging lag om de financiƫle positie van de vereniging te verbeteren. Daarnaast had de branche het ook ongelooflijk moeilijk, waardoor het niet gemakkelijk was om de inkomsten te verhogen. Maar met elkaar (bestuur en medewerkers) hebben wij de zaak weer op de rit gekregen, wat veel voldoening geeft. Natuurlijk zijn er weer nieuwe uitdagingen waar wij aan gaan werken.


Sinds mijn 14e, toen ik een zeilboot (Stern) van mijn ouders kreeg, heb ik iets met watersport. En dit virus laat je ook nooit los! Daarna volgden nog andere zeilboten zoals een Randmeer, Friendship 28 en een Beneteau first 30E. Momenteel zeil ik in de zomer wedstrijden in een Elvestrom kwarttonner. Hard werken en goed bij de les blijven als het hard waait met de spi op. Maar de meeste van mijn sportieve inspanningen vinden plaats in een roeiboot. Met een groep vrienden in een 8+ roei ik nog regelmatig wedstrijden, waarvoor minimaal 2 keer per week moet worden getraind. Ook dan gaan we weer heerlijk op het water. Vlak voor de winter heb ik een sloep gekocht. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen volgend jaar. Dat is dan weer een nieuwe fase."