Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > april 2019 > In 't Zoeklicht: Marcel Borgmann

In 't Zoeklicht: Marcel Borgmann

10-4-2019

"Als kind is mijn zeilcarrière begonnen toen ik van mijn ouders op zesjarige leeftijd een overnaadse acht voets jol kreeg. Later ben ik verder gegaan in de Vaurien klasse en heb ik in binnen- en buitenland wedstrijden gezeild. Op achttienjarige leeftijd heb ik, naast mijn studie, zeilschool Bestevaer opgericht dat uitgroeide tot drie vestigingen.


Na deze mooie periode heb ik de overstap gemaakt naar de jachtmakelaardij en ben ik gestart als manager van een grote internationale organisatie voor jachtmakelaars. In 1995 richtte ik samen met Frits Conyn Contest Brokerage op. In deze tijd leerde ik ook mijn vrouw Nicolette Brinkhorst kennen die toen exportmanager van de HISWA Export Groep was. Met onze drie kinderen hebben we veel in binnen- en buitenland gezeild met onze eigen boot “Vrijheid”, een Baltic 37. Daarnaast heb ik met mijn Draak en Baltic 37 deelgenomen aan zeilwedstrijden en met andere zeilschepen aan de Heineken Regatta en The Superyacht Cup.


Na tien jaar Contest Brokerage ben ik managing director van de Contest Group geworden en vijf jaar later heb ik Sea Independent opgericht, waarvan ik tot op heden directeur ben. Sea Independent is een scheepsmakelaardij die wereldwijd actief is op meer dan 35 locaties en die gespecialiseerd is in de verkoop, bemiddeling en charter van luxe zeiljachten en motorjachten in de klasse van 14 tot 50 meter, zowel nieuw als gebruikt. Sea Independent heeft haar werkprocedures en gedragscodes geoptimaliseerd en gedocumenteerd op basis van strikte protocollen van het European Maritime Certification Institute. Als gevolg hiervan was Sea Independent de eerste gecertificeerde jachtmakelaarsorganisatie.


Naast voorzitter van de HISWA Jachtmakelaars ben ik ook voorzitter van de Coöperatie Nederlandse Jachtmakelaars (CNJ), hetgeen een samenwerking is tussen de NBMS en de HISWA Makelaars. De CNJ beheert een website onder de domeinnaam NLYachts."