Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Archief > april 2018 > In 't zoeklicht: Herbert van Oord

In 't zoeklicht: Herbert van Oord

17-4-2018

"'Thuis komen is niet hetzelfde als thuis blijven.' Deze zin staat geschreven onder één van de bruggen van Amsterdam en is me op het lijf geschreven. In mijn leven heb ik mezelf als doel gesteld zoveel mogelijk van de wereld te willen zien. Collega’s en vrienden verzuchten dan ook vaak: 'Ga je nou alweer…?' Al mijn vakantiedagen gebruik ik om te reizen. Ik heb al heel wat van mijn bucketlijst geschrapt. Maar, mijn lijst wordt niet korter, integendeel steeds langer! Reizen smaakt naar meer. Voorlopig ben ik dus nog niet klaar met de wereld.

Na een reis is het altijd heerlijk om weer thuis te komen in Amsterdam, een fantastische stad. Ik ben er geboren en getogen en niet van plan er ooit vandaan te gaan. Veel van mijn vrije tijd gebruik ik om te zwerven door de stad: lopend, fietsend of varend met mijn sloep. De stad is heel dynamisch: opgaan, blinken en verzinken. Dat fascineert me. Ik houd de stad altijd in de gaten. Mijn partner Paul en ik delen veel interesses. We struinen dus vaak gezellig samen door Amsterdam en over de rest van de wereld. We kennen elkaar al zo’n 34 jaar. Die tijd is omgevlogen. Nooit saai, nooit sleur!

Inmiddels werk ik 19 jaar bij HISWA Vereniging. Ik verzorg het arbeidsmarkt- en opleidingsbeleid in de branche en sinds een aantal jaren ook het sociaal beleid, waaronder de HISWA cao. Het werk bij HISWA is interessant. Veel maatschappelijke onderwerpen van tv en krant komen voorbij, waarna ik mij er mee mag bemoeien. En dat doe ik graag! Feitelijk maak ik informatie toegankelijk voor anderen via de nieuwsbrief, het magazine, trainingen en opleidingen. HISWA opent voor mij deuren, die voor anderen vaak gesloten blijven. Ik kom voor mijn werk door heel Nederland en ontmoet veel verschillende mensen. Ook na 19 jaar nog steeds geen dag hetzelfde!"