Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > Watertoeristenbelasting punt van discussie in Wijdemeren

Watertoeristenbelasting punt van discussie in Wijdemeren

20-2-2018

Onlangs heeft HISWA Vereniging de burgemeester en wethouders van gemeente Wijdemeren aangeschreven om een aantal van haar grieven ten aanzien van de watertoeristenbelasting te uiten. Het tijdstip van het doorgeven van de tarieven en de wijze waarop de nieuwe tarieven zijn gecommuniceerd aan de watersportbedrijven waren reden voor de klachten.


Bij HISWA Vereniging kwamen verschillende meldingen binnen over het feit dat pas op 24 januari jl. de tarieven van 2018 zijn doorgegeven.


Berekening van heffing

Daarnaast stelt HISWA Vereniging de berekening van de heffing van watertoeristenbelasting in gemeente Wijdemeren ter discussie. Deze is gebaseerd op het bieden van verblijf in etmalen en delen van etmalen aan niet-inwoners van de gemeente. Omdat het verblijf en het aantal verblijvenden per lengte van boot zou verschillen, rekent de gemeente met een model dat mogelijk zwaar verouderd is. HISWA heeft geconstateerd dat het verblijf aan boord de afgelopen jaren door allerlei oorzaken is veranderd en met name is afgenomen. Zij wijst de gemeente op de noodzaak om bij forfaitaire heffingen van watertoeristenbelasting gebruik te maken van actuele rekenmodellen, die de realiteit zo goed mogelijk benaderen.


Besteding van watertoeristenbelasting

Tot slot wil HISWA ook in gesprek over de besteding van de watertoeristenbelasting. Deze belasting komt in de pot van de algemene middelen terecht komt en wordt niet expliciet gebruikt voor toeristische en recreatieve voorzieningen

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag