Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > Voorlichtingsbijeenkomst pakketreizen

Voorlichtingsbijeenkomst pakketreizen

23-5-2019

Op maandag 27 mei a.s. organiseert HISWA Vereniging een voorlichtingsbijeenkomst voor watersportbedrijven die pakketreizen aanbieden. Deze bedrijven moeten aan een aantal specifieke regels voor pakketreizen voldoen. In de bijeenkomst bespreken we de concrete mogelijkheden om dit als bedrijf te organiseren en zoomen we in op twee bestaande oplossingen, het VZR Garant en de derdengelden.

Een pakketreis bestaat uit twee of meer reisdiensten die gecombineerd worden verkocht. Dit geldt bijvoorbeeld voor vaar- en zeilscholen met interne cursussen en de chartervaart. De combinatie van accommodatie, passagiersvaart en/of toeristische diensten maakt dat deze bedrijven een pakketreis aanbieden. Hierbij moeten bedrijven aan een aantal wettelijke verplichtingen voldoen. Onder andere garantiemaatregelen nemen, consumenten compleet informeren voordat ze boeken en zorgen dat de reis of vakantie verloopt zoals consumenten mogen verwachten. Wil je zelf checken of jouw bedrijf een pakketreis aanbiedt? Doe dan de test die HISWA met ANVR en het Ministerie van Economische Zaken heeft ontwikkeld.


Doe de test Pakketreis of gekoppeld reisarrangement.


Garantiemaatregelen nemen

Het nemen van garantiemaatregelen moet je als bedrijf extern organiseren, bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een bestaand garantiefonds voor reisondernemingen. Er zijn verschillende mogelijkheden en een bedrijf moet hierin zelf een keuze maken. Dat kan bijvoorbeeld door een aansluiting bij SGR, bij het nieuwe fonds VZR Garant of door gebruik te maken van een derdengeldenrekening die voldoet, zoals STO Garant.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op maandag 27 mei organiseert HISWA in samenwerking met Certo Escrow een voorlichtingsbijeenkomst. De heer Hollering van Certo Escrow zal ingaan op de mogelijkheden om met VZR Garant of STO Garant aan de verplichting van garantiemaatregelen te voldoen. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur op het HISWA kantoor te Amsterdam. Aanmelden kan bij Stijn Boode, manager recreatie, via s.boode@hiswa.nl.


Meer informatie vind je ook op de website van Autoriteit Consument en Markt.

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag