Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > Tweede Kamer hoort toerismesector

Tweede Kamer hoort toerismesector

25-1-2018

De komende 15 jaar groeit wereldwijd het aantal reizigers met 50%. Het aantal bezoekers naar Nederland zal dan gegroeid zijn van 15 naar 23 miljoen per jaar. Daarom organiseerde op 24 januari de Tweede Kamer een hoorzitting over de Gastvrijheidseconomie. Directe aanleiding is de toenemende toerismedruk in Amsterdam.


Gastvrij Nederland is de koepel van samenwerkende brancheorganisaties in toerisme en recreatie waar HISWA Vereniging bij is aangesloten. Samen met de partners bracht Jos Vranken, directeur NBTC namens Gastvrij Nederland het standpunt in dat er een Holland City strategie moet komen die door het rijk moet worden opgepakt samen met de regionale overheid.

Strategie gedragen door alle partijen

Investeer in de bestemming Nederland op een manier die duurzaam ruimte en richting geeft: spreiden van bezoekers, verbeteren van fysieke en digitale bereikbaarheid, effectieve binnenlandmarketing en het borgen van routenetwerken voor fietsen, wandelen en varen. Dat was de boodschap van Gastvrij Nederland. Ze riep de rijksoverheid op om te helpen om een integrale en rijksbrede strategie op de bezoekerseconomie te ontwikkelen Dit werkt tevens als innovatieprikkel om provinciale en gemeentelijke overheden en bedrijfsleven te stimuleren om gezamenlijk de handschoen op te pakken.


Steun van HISWA

De strategie is zowel gericht om de groeiende bezoekersstromen uit het buitenland betere te spreiden over Nederland, maar ook voor de Nederlander die zelf in Nederland de vrije tijd doorbrengt. Het vraagt wel goede samenwerking tussen diverse ministeries onderling maar ook met provincies, waterschappen en gemeenten. De promotiebureaus van NBTC tot regionale en lokale VVV’s en bureaus voor toerisme moet investeren in regie, gezamenlijke productontwikkeling en promotie en daarbij over hun eigen grenzen heen kijken.


Giel Polman, directeur van de samenwerkende VVV’s Limburg accentueerde nog het belang van het verbeteren en betere benutten van onze watersportgebieden en vaarwegen. Voor velen een nog niet ontdekte wereld van water.


HISWA Vereniging steunt deze aanpak en werkt samen met de partners om de Tweede Kamer en de diverse ministeries te overtuigen van deze aanpak voor de komende jaren. Daar zullen alle ondernemers in de watersport en leisure baat bij hebben.

PDF-bestandDownload hier de Position Paper Gastvrij Nederland.

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag