Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > Succesvolle HISWA Ledendag bij IVA Business School

Succesvolle HISWA Ledendag bij IVA Business School

23-5-2019

Op 21 mei organiseerde HISWA Vereniging voor de derde keer haar jaarlijkse landelijke evenement: de HISWA Ledendag. Ruim 100 mensen waren aanwezig om te luisteren en te kijken naar het interessante programma in het kader van ‘Ondernemen is topsport!’. Als ondernemer heb je veel raakvlakken met topsport: je hebt doorzettingsvermogen nodig, je moet je merk hoog houden, risico’s nemen, doelgericht zijn en ook oplossingsgericht. Het is vallen en weer opstaan. Dit thema werd zeker geladen met het verhaal van Volvo Ocean Race-zeiler Simeon Tienpont, die voor een nieuwe uitdaging staat, namelijk de America’s Cup.


IVA Business School bleek een uitstekende locatie voor het organiseren van de ledendag. Met een boog over de toegangsweg werden HISWA-leden en HISWA suppliers aan het begin van de middag verwelkomd. Een team IVA-studenten van de nautische afdeling stond klaar om de gasten mee te nemen voor een rondleiding over hun campus om vervolgens op de informatiemarkt van HISWA Business Club-leden te eindigen. De markt bleek een boeiende verzameling van producten en diensten exclusief voor HISWA-leden. 

In de zaal voor het plenaire programma en na opening door onze voorzitter Peter Brussel, kregen de aanwezigen een hartelijk welkom van Ferry Barendregt, directeur onderwijs van de IVA en onze gastheer. Hij gaf uitleg over de nautische opleiding bij IVA.


Een update over de op handen zijnde fusie met RECRON en een vooruitblik op de koers 2025 door Geert Dijks, werd opgevolgd door het vieren van een tweetal feestelijke momenten. De nieuwe verbinding tussen de Nederlandse Bond Makelaars in Schepen (NMBS) en HISWA, waarbij NBMS-leden ook HISWA-lid worden, werd feestelijk ingeluid met de overhandiging van een HISWA-schild door Peter Brussel aan Marcel Borgman en Harald Falkeisen. Een preview van de nieuwe hiswa.nl voor consumenten werd tevens getoond en enthousiast ontvangen.


Simeon Tienpont nam de zaal mee in de wereld van topsport. In 2021 zal hij met een Nederlandse deelname strijden om de America’s Cup in Auckland, Nieuw Zeeland. Tienpont heeft als bemanningslid al twee succesvolle Cups achter de rug en was ook succesvol tijdens de Volvo Ocean Races. Onder de naam Dutch Sail wordt financiering van de Nederlandse campagne gezocht. Voor HISWA-bedrijven is er een interessant sponsorpakket gemaakt.


Na de pauze was het tijd voor het Meevaarweekend dat vanuit de campagne Welkom op het Water op 15 en 16 juni in samenwerking met het Watersportverbond wordt georganiseerd. Tessa den Hartog, campagneleider Welkom op het water, testte bij de aanwezigen in de zaal hun kennis over het evenement. De stand op de informatiemarkt was een mooie gelegenheid voor extra informatie. 


Tweede gastspreker Martin van Kranenburg is één van Nederlands grootste conversiespecialisten. Hij helpt ondernemers om van zoekers boekers te maken. Bekendheid van een merk en uitdragen van het logo - zoals dat van HISWA - is daarbij van grote waarde. In zijn aansprekend betoog nam hij verschillende websites van watersportbedrijven onder de loep en deed suggesties voor verbeteringen.


De dag werd afgesloten met een Indisch buffet en gezellige borrel.


Voor HISWA-leden: download hier de presentaties.


De HISWA Ledendag werd medemogelijk gemaakt door Welkom op het water.

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag