Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > Personeelstekort in uw bedrijf?

Personeelstekort in uw bedrijf?

13-12-2017

In de kranten verschijnen steeds vaker berichten over tekorten van personeel. Inmiddels krijgt HISWA Vereniging ook regelmatig van HISWA-leden berichten, dat het lastig is om voldoende gekwalificeerd en ervaren personeel te vinden. Tevens krijgen we berichten over de hoge gemiddelde leeftijd van de medewerkers. Dit betekent dat bedrijven de komende jaren een behoorlijke uitstroom kunnen verwachten.

Hoe zit het met de bezetting van medewerkers in uw bedrijf? Heeft u vacatures? Heeft u genoeg medewerkers in dienst? Wat is de gemiddelde leeftijd van de medewerkers? Halen de medewerkers gezond en fit de AOW-leeftijd?


HISWA biedt ondersteuning
HISWA Vereniging kan uw bedrijf actief ondersteunen. Voor een beperkt aantal bedrijven is er nog een cheque beschikbaar van 2000 euro. Dit geld kunt u onder andere besteden aan arbeidsmarkt.


Ervaring van een HISWA-bedrijf

"We hebben een zomer lang gezocht naar een goede monteur met kennis van motoren. Gelukkig wel gevonden! Wel zijn bijna al onze medewerkers 50-plus, ook de 'nieuwen'. Het is zeer lastig enthousiaste jongeren te vinden, op een enkele uitzondering na. Ook het inhuren van ZZP-ers valt niet mee. De goeden zijn allemaal al maanden volgeboekt. Dus je moet de knelpunten al een halfjaar van tevoren duidelijk hebben. En klanten hebben dat geduld over het algemeen niet. Gelukkig hebben we nog geen werk hoeven laten schieten. Maar, we zijn wel erg blij dat we weer compleet zijn nu. We weten alleen niet voor hoe lang." - Naam van het bedrijf bekend bij HISWA Vereniging.


Heeft u een vraagstuk op het gebied van arbeidsmarkt? Herbert van Oord, manager arbeidsmarkt, training & opleiding, ontvangt graag uw reactie via: h.van.oord@hiswa.nl.


Als HISWA-lid kunt u uw vacatures delen op hiswa.nl/vacatures. Neemt contact op met de communicatieafdeling (communicatie@hiswa.nl of 020 705 14 30) voor de mogelijkheden.

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag