Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > Mis de boot niet: nieuwe koers binnenvaartcertificering

Mis de boot niet: nieuwe koers binnenvaartcertificering

6-3-2018

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft een nieuwe koers opgesteld voor het certificeringsproces van de binnenvaartcertificaten. Het doel van de nieuwe koers is om het certificeringproces zo efficiënt mogelijk te maken voor alle partijen. Dit is relevant voor alle schepen die een binnenvaartcertificaat hebben of nodig hebben.

Voor drijvende werktuigen en pleziervaartuigen in de vaart vóór 2009, kan tot 30 december
2018 gebruik worden gemaakt van de overgangsbepaling ‘geen klaarblijkelijk gevaar’. Bij het onderzoek tot certificeren voor deze schepen is het uitgangspunt: een pleziervaartuig of drijvend werktuig in de vaart vóór 2009 zal na 2009 niet ineens een gevaar zijn. Om vast te stellen of er geen sprake is van klaarblijkelijk gevaar moet een expert van een door de ILT aangewezen keuringsinstantie of klassenbureau het schip onderzoeken.


Doe uw aanvraag voor 1 november 2018
De aanvraag voor het certificaat moet uiterlijk 1 november 2018 bij een keuringsinstantie of klassenbureau ingediend zijn. Schepen die na 1 november worden aangemeld, zullen vrijwel zeker niet op tijd kunnen worden gecertificeerd en vanaf 30 december 2018 aan de nieuwe eisen moeten voldoen. Een toets op de nieuwe eisen is een stuk zwaarder dan alleen een toets op klaarblijkelijk gevaar.

Ga voor meer informatie naar: ilent.nl/misdebootniet.

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag