Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > Informeel cao-overleg met bonden

Informeel cao-overleg met bonden

4-4-2018

HISWA Vereniging, SZS en bonden ontmoeten elkaar half april voor een informeel overleg over de nieuwe HISWA – SZS cao. HISWA en SZS kijken met belangstelling uit naar dit overleg. Op dit moment zijn er nog geen veranderingen binnen de cao. De hoop is om op korte termijn resultaten te bereiken.


Op dit moment vragen HISWA cao-bedrijven regelmatig om informatie over de cao-onderhandelingen. Herbert van Oord voert samen met de HISWA cao-commissie deze onderhandelingen, vaak ook achter de schermen. Volgens hem stellen de bonden op dit moment nog te hoge eisen. HISWA en SZS kunnen daarmee echt niet akkoord gaan. Voor nu verandert er dus nog niks.


Geen salarisverhogingen

Dit betekent onder andere dat er nog geen salarisverhogingen doorgevoerd worden. Dat hoeft sowieso nog niet, omdat de laatste salarisronde in juni 2017 heeft plaatsgevonden. De eerstvolgende ronde is dus pas in juni 2018. Wij raden dan ook aan om geen tussentijdse salarisverhogingen door te voeren. Bij een akkoord tellen tussentijdse salarisrondes namelijk niet mee. U betaalt dan uiteindelijk twee keer een salarisronde. Leuk voor de werknemers, maar niet de bedoeling.

Alle HISWA-leden krijgen via e-mail bericht als er een akkoord is bereikt. Dit wordt tevens gepubliceerd in HISWA Nieuwsbrief en HISWA Magazine.

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag