Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > In 't zoeklicht: Stijn Boode

In 't zoeklicht: Stijn Boode

6-2-2018

"Binnen HISWA houd ik me bezig met de afdeling recreatie en toerisme (R&T). Concreet gaat het om jachthavens, zeilscholen, bootverhuurders en sinds afgelopen zomer ook de zeilende chartervaart. Op het oog een nogal diverse groep van bedrijven, die gemeenschappelijk hebben dat ze gasten ontvangen die een leuke tijd op en rond het water willen hebben. Het draait om gastvrijheid, beleving en verrassen en om de vindbaarheid en uitstraling van het bedrijf én omgeving. De harde techniek staat misschien iets minder voorop bij R&T bedrijven, maar juist het constant verleiden van gasten is de grootste uitdaging!

De onderwerpen die ik aanpak zijn breed en gaan van nieuwe wet- en regelgeving (brandpreventie, pakketreizen, oneerlijke concurrentie) tot fiscaliteit en van collectieve marketing en promotie tot samenwerking met collega-brancheorganisaties in recreatie, horeca, toerisme en reizen. Die diversiteit maakt het werk afwisselend en zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Voor ik bij HISWA kwam werken, was ik zo’n tien jaar actief in verschillende functies bij adviesbureaus in R&T en bij een provincie als projectleider recreatief beleid. Mijn achtergrond als planoloog en geograaf gespecialiseerd in recreatie en toerisme is wel breed. Dat komt goed van pas in dit werk.

Waar ik me erg over op kan winden is het ongelijke speelveld in de watersport en de toeristische sector. De opeenstapeling van belastingen dreigt waterrecreatie duurder te maken dan nodig en het speelveld tussen ondernemers en niet-commerciëlen staat constant onder druk. Dat is dan ook een speerpunt voor HISWA én voor mij persoonlijk. Ik ben heel blij dat we recent een belangrijke doorbraak hebben bereikt voor bootverhuurders en zeilscholen in de BTW bij verhuur van sportieve open boten en kajuitzeiljachten. Daar kan ik echt wel trots op zijn, dat we dat voor onze leden kunnen bereiken! Dan zie je dat de kracht van het collectief HISWA echt werkt.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief buiten in de natuur of juist in de stad met vrienden of het gezin. Natuurlijk ga ik graag met zeilboot, sloep of kano het water op. We hebben twee jonge kinderen waarmee we graag naar buiten gaan; fietsen, musea en festivals bezoeken. Verder hou ik van hardlopen en trailrunnen. Met dat sporten kan ik m’n hoofd na een volle werkdag goed leegmaken. Het liefst loop ik op het strand of in het bos, maar ik heb ook al veel mooie stadsmarathons gelopen, zoals Berlijn, Rotterdam, Hamburg, Amsterdam en Istanbul. Daar hoop ik als de kinderen opgroeien weer meer tijd voor te hebben. Want sporten houdt me fit!"


Stijn is 37 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij werkt sinds 2015 bij HISWA Vereniging.

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag