Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Nieuws > Actueel nieuws > In 't zoeklicht: Gerdina Krijger

In 't zoeklicht: Gerdina Krijger

8-3-2018

"HISWA heeft vijf regio’s en in drie daarvan (Delta, Hollandse Plassen en Rivierengebied) ben ik de regiomanager. Ik houd mij bezig met regionale belangenbehartiging en behartig de belangen van de leden bij de regionale overheden. Daardoor zit ik geregeld bij gemeenten voor bijvoorbeeld watertoeristenbelasting en bestemmingsplannen, heb ik veel overleg met de provincies en de waterschappen over hun beleid, maar voer ik ook overleg met Rijkswaterstaat en ministeries. Daarnaast heb ik veel overleg met individuele bedrijven en mijn drie regiocommissies. Zij voeden mij met informatie die ik nodig heb bij de belangenbehartiging. Nieuwe bedrijven maak ik wegwijs binnen de vereniging en voor (bijna) alle vragen kunnen bedrijven mij bellen.

Inmiddels werk ik bijna 15 jaar bij HISWA. Dat doe ik met zeer veel plezier en mag wat mij betreft nog jaren zo doorgaan. Ik ben er trots op dat ik tijdens mijn werk zoveel kennis heb mogen vergaren over de watersport, de belangen van de watersportbedrijven, de verschillende watersportgebieden en de wijze waarop de overheden werken, waardoor ik altijd weer met veel energie weer een nieuw onderwerp oppak met de bedoeling voor het watersportbedrijfsleven een zo positief mogelijk resultaat te bereiken. Naast mijn werk heb ik ook nog een bachelor studie rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit gevolgd. Hier put ik veel kennis uit die ik kan gebruiken in mijn werk.

Voor mijn werk ben ik veel van huis. Ik woon namelijk in Lelystad en voor mijn ‘ver weg bestemmingen’ overnacht ik gemiddeld een keer in de week elders, zodat ik zoveel mogelijk afspraken achterelkaar kan inplannen. Ik heb veel dossiers op mijn bordje liggen en voor mij is het telkens weer een uitdaging om mijn werk en aandacht zo in te delen dat alles voldoende en op tijd aan de orde komt. Meestal lukt dat wel.

Eenmaal thuis doe ik graag de dingen die vrouwen doorgaans leuk vinden, zoals shoppen, lezen en koken. Ik ben 54 jaar en bijna 32 jaar getrouwd met mijn man Janco. We hebben drie grote zonen van 29, 28 en bijna 27 jaar oud. Deze wonen uiteraard niet meer thuis, maar komen graag met hun vriendinnen eten. Een gezellige drukke boel is het dan.
Watersporten heeft altijd een belangrijke plek gehad in ons leven. Vaarvakanties met een motorboot, zeilen; het is allemaal voorbij gekomen. De laatste jaren is het op dat gebied nogal rustig. Een klassiek houten s-spant -door ons zelf helemaal gerestaureerd- staat in de loods te wachten om te water gelaten te worden, maar zover is het nog niet gekomen.

Inmiddels vermaken wij ons ook prima ‘op het land’. We hebben een kleine verzameling bijzondere klassieke auto’s -zoals een Volvo TGB13 (6 x 6) en een Porsche 928. In clubverband nemen we geregeld deel aan toertochten en rally’s.
De drie zonen zijn wel fanatiek in de watersport. Ze zeilen, kitesurfen en varen met waterscooters. Twee jongens hebben een eigen bedrijf dat ook actief is in de watersport (producten in carbon vezel versterkte producten).
Op mijn verlanglijstje staat sinds kort een Canadese kano. Deze zomer hoop ik samen met mijn man tijdens een kampeertocht in Estland te gaan kanoën! Een nieuwe ervaring die een goede combinatie vormt tussen recreatie op het land én het water."


Gerdina is 54 jaar, getrouwd en heeft drie zonen. Zij werkt bijna 15 jaar bij HISWA Vereniging.

Deel artikel

Facebook
LinkedIn
Twitter
Google+
 

Aanbevolen nieuws:

voor u geselecteerd op basis van uw klikgedrag