Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > HISWA Kennisbank > Specialisten > Training en opleiding

Training en opleiding


Goed opgeleid personeel: spil van uw bedrijf

Als watersportbedrijf maakt u bijvoorbeeld prachtige jachten vol innovaties waar veel (technische) kennis voor nodig is. Of houdt zich bezig met de verkoop. Of bent u actief in de recreatie- of verhuursector. Welk type bedrijf u ook heeft, uw klanten vragen steeds meer service en kwaliteit van u. Hiervoor heeft u medewerkers nodig, die beschikken over een stevige kennisbasis en een hands on mentaliteit.

 

Leren in de watersport

De watersportindustrie heeft zich de laatste jaren ontwikkeld in een kennisindustrie. Die kennis begint bij het volgen van een relevante opleiding. Niet voor niets stimuleren wij leren in de watersportindustrie. Wij zorgen ervoor dat er voor uw (toekomstige) medewerkers de juiste opleidingen op MBO-, HBO- en WO-niveau zijn. Dat doen we in samenwerking met verschillende opleidingsinstituten. Zodat u straks kan beschikken over goed gekwalificeerd personeel. Iedereen die een carrière in de watersport ambieert kan trainingen en opleidingen in verschillende vakgebieden volgen:

  • Techniek: hoe bouw ik een jacht? 
  • Commercie: hoe verkoop ik een jacht?
  • Recreatie: hoe laat ik watersporters recreëren op het water?
  • Management: hoe leid ik een watersportbedrijf?

Instroom vergroten

De arbeidsmarkt in Nederland ontgroent en vergrijst. Er komen minder jongeren op de arbeidsmarkt. Techniek onder jongeren is niet populair. Het aantal oudere werknemers op de arbeidsmarkt neemt toe. Oudere werknemers zijn niet populair in bedrijven. Een tekort aan personeel wordt verwacht. Dat geldt ook voor de watersportindustrie. Veel bedrijven hebben goed opgeleid personeel nodig.

HISWA Vereniging houdt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt scherp in de gaten door gericht onderzoek. Daarnaast proberen we continu de instroom in de watersportindustrie te vergroten door gerichte projecten, producten en diensten. 

 

Opleidingsbehoefte inventariseren

Als ondernemer is het raadzaam om de ontwikkeling van medewerkers zorgvuldig te inventariseren. Een training of een opleiding voor een medewerker is immers een forse investering. U moet goed afwegen in hoeverre een opleiding voor een medewerker een bijdrage levert aan de organisatiedoelstelling.

Het is daarbij handig als u de volgende vragen kritisch beantwoord:

  • Medewerker: welke kennis en vaardigheden heeft de medewerker?
  • Profiel: welke gewenste kennis en vaardigheden moet de medewerker hebben?
  • Opleiding: welke opleiding draagt bij aan de gewenste kennis en vaardigheden?

Aangeboden: opleidingsadviseur

Voor u als HISWA-lid is een speciale opleidingsadviseur beschikbaar. De adviseur komt langs in uw bedrijf en zoekt samen met u een aantal zaken uit. Na afloop weet u precies wat uw medewerkers in huis hebben. U kunt ze vervolgens gerichter een opleiding of een training laten volgen. U krijgt zo snel, tegen lage kosten, beter opgeleide mensen.

 

Meer informatie

Herbert van Oord

T 020 705 14 00

E h.van.oord@hiswa.nl

Aanbevolen producten, diensten en kennis

Op basis van eerder door u bekeken pagina's